Product

Ο Χόφμανσταλ και η εποχή του

Product

Ο χρηματιστής

Ο χρηματισμός των πολιτικών μας

Κωδικός:
116497
Manufacturer: 
Description: 

Παιδί στην Κατοχή, έφηβος στον εμφύλιο και ενεργός πολίτης έκτοτε, συμμετείχα σε πολιτικές συζητήσεις επί παντός επιστητού και έχω ακούσει για το κάθε θέμα διαμετρικά αντίθετες απόψεις: την άποψη του βενιζελικού και του βασιλικού, του κομμουνιστή και του εθνικόφρονα, του δημοκρατικού και του λάτρη της δικτατορίας, του αναρχικού και του νομοταγή, του ακροαριστερού, του κεντροαριστερού, του κεντρώου, του κεντροδεξιού, του ακροδεξιού και του αριστεροδέξιου, του φανατικού Ορθόδοξου Χριστιανού και του άθεου, του διεθνιστή και εθνικιστή, του εργοδότη και του εργαζόμενου κ.λ.π. κ.λ.π.

15,98 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Παιδί στην Κατοχή, έφηβος στον εμφύλιο και ενεργός πολίτης έκτοτε, συμμετείχα σε πολιτικές συζητήσεις επί παντός επιστητού και έχω ακούσει για το κάθε θέμα διαμετρικά αντίθετες απόψεις: την άποψη του βενιζελικού και του βασιλικού, του κομμουνιστή και του εθνικόφρονα, του δημοκρατικού και του λάτρη της δικτατορίας, του αναρχικού και του νομοταγή, του ακροαριστερού, του κεντροαριστερού, του κεντρώου, του κεντροδεξιού, του ακροδεξιού και του αριστεροδέξιου, του φανατικού Ορθόδοξου Χριστιανού και του άθεου, του διεθνιστή και εθνικιστή, του εργοδότη και του εργαζόμενου κ.λ.π. κ.λ.π. Στο κάθε θέμα, για την κάθε έννοια υπήρχαν άπειρες, τελείως διαφορετικές, απόψεις και ήπιοι ως έντονοι διαξιφισμοί. Σε ένα και μόνο θέμα δεν άκουσα ποτέ κανέναν, 60 χρόνια τώρα, να έχει, όχι αντίθετη άποψη, αλλά να διατηρεί έστω και μια ελάχιστη αμφιβολία για αυτό που οι πάντες καταμαρτυρούσαν: ... οι πολιτικοί χρηματίζονται.
Subtitle: 
Μία γενική θεώρηση όλου του φάσματος συναλλαγής πολιτικών-πολιτών
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8330-05-Χ
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάρις Κ. Διαμαντούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και κατάγεται από την Αράχωβα (Καρυές) Λακωνίας. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε από το 1960 στην οικογενειακή εταιρεία εμπορίας δημητριακών και άλλων προϊόντων, που ίδρυσε ο παππούς του Παρασκευάς Διαμαντούρος το 1890, μέχρι το 1997, οπότε ο συγγραφέας συνταξιοδοτήθηκε.
Ο Πάρις Κ. Διαμαντούρος ήταν από το 1975 μέχρι το 1989 πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Από το 1982 ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών και από το 1984 μέχρι το 1991 πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Δημητριακών (ΣΕΕΔΥΖ).
Έργα του: "Τα σαγόνια της εξουσίας", "Οι Διαμαντούριοι", "Ο χρηματισμός των πολιτικών μας".

Subtitle: 
Μία γενική θεώρηση όλου του φάσματος συναλλαγής πολιτικών-πολιτών
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8330-05-Χ
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο