Product

Ο Jürgen Habermas και το πνεύμα της εποχής μας

Product

Ο Jean Cocteau και η Ελλάδα

Ο Jakob Philipp Fallmerayer και η γένεση του ελληνικού ιστορισμού

Κωδικός:
85018
Description: 

H μελέτη αυτή πρωτοδημοσιεύτηκε γερμανικά με τον τίτλο "Jacob Philipp Fallmerayer und die Entstehung des neugriechischen Historismus" στο περιοδικό του Μονάχου "Sudostforschungen", τ. ΧΧΙΧ, έτ. 1970, σ. 43-90.
Η παρούσα δημοσίευση, σ' ελληνική μετάφραση, έγινε δυνατή χάρη στην πρόσκληση και την επιθυμία της "Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού" να συμπεριλάβουν την παλιά, όχι όμως και παλιωμένη, όπως φαίνεται, εκείνη εργασία στη σειρά των εκδόσεων.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H μελέτη αυτή πρωτοδημοσιεύτηκε γερμανικά με τον τίτλο "Jacob Philipp Fallmerayer und die Entstehung des neugriechischen Historismus" στο περιοδικό του Μονάχου "Sudostforschungen", τ. ΧΧΙΧ, έτ. 1970, σ. 43-90. Η παρούσα δημοσίευση, σ' ελληνική μετάφραση, έγινε δυνατή χάρη στην πρόσκληση και την επιθυμία της "Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού" να συμπεριλάβουν την παλιά, όχι όμως και παλιωμένη, όπως φαίνεται, εκείνη εργασία στη σειρά των εκδόσεων. Στη μετάφραση αυτή αποδίδεται πιστά το αρχικό κείμενο χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, μ' εξαίρεση τις παραπομπές και σημειώσεις, στις οποίες προστέθηκαν μερικές νεότερες βιβλιογραφικές ενδείξεις. Η επιτυχία της εργασίας αυτής στην πρώτη της εκείνη μορφή τεκμηριώνεται όχι μόνο με την εντελώς ασυνήθιστη για μη αυτοτελές επιστημονικό δημοσίευμα υποδοχή της με κριτικές παρουσιάσεις απ' τις στήλες περιοδικών κ' εφημερίδων, αλλά -προπαντός- κι' απ' την αποδοχή της από ένα μεγάλο αριθμό αναλυτικών ή συνθετικών έργων πάνω στην ελληνική ιστορία του πολιτισμού, των ιδεών και της λογοτεχνίας του 19ου αιώνα, που ακολούθησαν τη δημοσίευσή της -γεγονός που μαρτυράει ότι η μελέτη αυτή ανταποκρινόταν σ' ένα πραγματικό επιστημονικό αίτημα και συμπλήρωνε ένα πραγματικό ερευνητικό κενό. [...] (από τον επίλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
1982
Book pages: 
84
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Αθ. Βελουδής γεννήθηκε το 1935. Νεοελληνιστής και θεωρητικός της λογοτεχνίας, είναι ομότιμος καθηγητής της νεοελληνικής και συγκριτικής γραμματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Publications Date: 
1982
Book pages: 
84
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο