Product

Πίσω από τους καταρράκτες

Product

Πίσω δεξιά;

Πίσω από χρυσά κάγκελα

Κωδικός:
70465
Manufacturer: 
Description: 

Στα 42 της χρόνια η Γερμανίδα μητέρα μου, Λίζα Χόφμαϊερ, γνώρισε την περιπέτεια της ζωής της: δέχτηκε να γίνει η 33η σύζυγος ενός πλούσιου Αφρικανού -του πατέρα μου- και μέσα από την καινούρια της αυτή οικογένεια, άντλησε δύναμη για ζωή. Εγώ, η κόρη της, Κόγκα, γεννήθηκα στο χαρέμι, όπου και μεγάλωσα ευτυχισμένη, απολαμβάνοντας τις φροντίδες των πολυάριθμων (μητέρων μου) συζύγων του πατέρα μου. Στα δεκαέξι μου χρόνια, όμως, η ζωή μου μετατράπηκε σε εφιάλτη.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στα 42 της χρόνια η Γερμανίδα μητέρα μου, Λίζα Χόφμαϊερ, γνώρισε την περιπέτεια της ζωής της: δέχτηκε να γίνει η 33η σύζυγος ενός πλούσιου Αφρικανού -του πατέρα μου- και μέσα από την καινούρια της αυτή οικογένεια, άντλησε δύναμη για ζωή. Εγώ, η κόρη της, Κόγκα, γεννήθηκα στο χαρέμι, όπου και μεγάλωσα ευτυχισμένη, απολαμβάνοντας τις φροντίδες των πολυάριθμων (μητέρων μου) συζύγων του πατέρα μου. Στα δεκαέξι μου χρόνια, όμως, η ζωή μου μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ο πατέρας μου με ανάγκασε να παντρευτώ έναν άντρα 30 χρόνια μεγαλύτερό μου, ο οποίος, προκειμένου να του προσφέρω το κορμί και την ψυχή μου, με κακοποιούσε και μου συμπεριφερόταν βάναυσα. Δεν είχα άλλη επιλογή, παρά να πάρω τη ζωή στα χέρια μου και να δραπετεύσω από αυτή τη φυλακή, με τη βοήθεια της μητέρας μου...
Subtitle: 
Γεννήθηκα στο χαρέμι: Αληθινή ιστορία
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-392-028-2
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κόγκα Ρεγκίνα Έκμπεμε γεννήθηκε το 1976 στο Λάγος της Νιγηρίας. Πέρασε την παιδική της ηλικία και την εφηβεία της σ' ένα χαρέμι. Όταν ο σύζυγός της τη βίασε, η Κόγκα δραπέτευσε από αυτό και συνέχισε τη ζωή της κρυμμένη σε μια γυναικεία κοινότητα Αφρικανών θεραπευτριών, όπου και μυήθηκε στα μυστικά τους. Μετά το θάνατο του πατέρα της βρήκε καταφύγιο με το μικρό γιο της και μερικές γυναίκες του χαρεμιού στο εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα της μητέρας της, στην κεντρική Νιγηρία. Πέθανε τον Ιούλιο του 2003 ανάμεσα στις συντρόφισσές της.

Subtitle: 
Γεννήθηκα στο χαρέμι: Αληθινή ιστορία
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-392-028-2
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο