Product

Παγκοσμιοποίηση και σοσιαλισμός

Product

Παγκοσμιοποίηση και συμμετοχή εργαζομένων

Παγκοσμιοποίηση και σύγχρονη κοινωνία

Κωδικός:
97574
Description: 

Η συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση επανέθεσε προς εξέταση θεμελιώδη ερωτήματα που κατέχουν κεντρική θέση στις κοινωνικές επιστήμες.
Καθώς η κοινωνιολογία διεθνοποιείται, αλλάζουν οι τρόποι και οι προβληματισμοί για την προσέγγιση των κοινωνικών φαινομένων. Η βασική μονάδα ανάλυσης της κοινωνικής δράσης που ήταν έως τώρα το έθνος-κράτος αμφισβητείται και οι μέθοδοι καθώς και τα αναλυτικά σχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των κοινωνικών μετασχηματισμών πρέπει να ανασχεδιαστούν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

17,24 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση επανέθεσε προς εξέταση θεμελιώδη ερωτήματα που κατέχουν κεντρική θέση στις κοινωνικές επιστήμες. Καθώς η κοινωνιολογία διεθνοποιείται, αλλάζουν οι τρόποι και οι προβληματισμοί για την προσέγγιση των κοινωνικών φαινομένων. Η βασική μονάδα ανάλυσης της κοινωνικής δράσης που ήταν έως τώρα το έθνος-κράτος αμφισβητείται και οι μέθοδοι καθώς και τα αναλυτικά σχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των κοινωνικών μετασχηματισμών πρέπει να ανασχεδιαστούν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στο βιβλίο παρουσιάζονται διάφορες απόψεις για τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνιολογικού λόγου που θέτει ως πρωταρχικό στόχο να κατανοήσει και να αναλύσει την αναδυόμενη παγκόσμια πυκνότητα των κοινωνικών δικτυώσεων και σχέσεων.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7093-84-4
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7093-84-4
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο