Product

Παιδαγωγική αλληλεπίδραση

Product

Παιδαγωγική ανθρωπολογία Αγ. Ιω. Χρυσοστόμου

Παιδαγωγική αλληλεπίδραση στο σχολείο

Κωδικός:
128125
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την παιδαγωγική αλληλεπίδραση στο σχολείο και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στο πώς επιμέρους ψυχοπαιδαγωγικές και ψυχοκοινωνιολογικές διαδικασίες στη συνάρτηση και δυναμική διαπλοκή τους διαμορφώνουν τη συμπεριφορά και τις σχέσεις μεταξύ μαθητών και συμμαθητών, και δασκάλων και μαθητών στο σχολείο.

16,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την παιδαγωγική αλληλεπίδραση στο σχολείο και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στο πώς επιμέρους ψυχοπαιδαγωγικές και ψυχοκοινωνιολογικές διαδικασίες στη συνάρτηση και δυναμική διαπλοκή τους διαμορφώνουν τη συμπεριφορά και τις σχέσεις μεταξύ μαθητών και συμμαθητών, και δασκάλων και μαθητών στο σχολείο. Ιδιαιτέρως συζητείται το φαινόμενο "Πυγμαλίων", η "απόδοση αιτιών" και οι τεχνικές άμβλυνσης των αρνητικών επιπτώσεών τους στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και των σχέσεων δασκάλων και μαθητών στη σχολική τάξη. Παρομοίως συζητούνται τα στιλ αγωγής και διδασκαλίας, η αυθεντία του δασκάλου και το πρόβλημα της πειθαρχίας στο σχολείο, η σχολική τάξη ως κοινωνική ομάδα και οι μέθοδοι διάγνωσης των έλξεων και απώσεων μεταξύ των μαθητών, όπως είναι η κοινωνιομετρία κ.ά. Υπό την έννοια αυτή και με τις επιμέρους παρεμβάσεις που προτείνονται για τη βελτίωση των παιδαγωγικών σχέσεων στο σχολείο, το παρόν βιβλίο καθίσταται ένα εγχειρίδιο χρήσιμο και απαραίτητο για τους εν ενεργεία δασκάλους, τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων και των Τμημάτων των λεγόμενων παραγωγικών Σχολών των Πανεπιστημίων, αλλά και για όλους όσοι ασχολούνται με την αγωγή και μόρφωση των παιδιών.
Subtitle: 
Ψυχοκοινωνιολογικές διαδικασίες: Προσδοκίες, συμπεριφορά και απόδοση αιτιών: Ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-459-039-1
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Μπασέτας γεννήθηκε στο Χελιδόνι της Ηλείας το 1944. Πήρε πτυχίο δασκάλου από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως το 1964. Τα έτη 1972-1977 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Freiburg/i.Br. της Γερμανίας, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Φιλοσοφία, απ' όπου και έλαβε τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium στις Επιστήμες της Αγωγής. Το 1990 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Παιδαγωγικά. Δίδαξε επί σειρά ετών σε Δημοτικά του εσωτερικού και του εξωτερικού, ως καθηγητής Παιδαγωγικών στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, όπως επίσης και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και στις Σχολές Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, ενώ διατέλεσε και Σχολικός Σύμβουλος της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο και διδάσκει. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων και μελετών παιδαγωγικού, κυρίως, περιεχομένου, ενώ τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας.

Subtitle: 
Ψυχοκοινωνιολογικές διαδικασίες: Προσδοκίες, συμπεριφορά και απόδοση αιτιών: Ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-459-039-1
Book pages: 
277
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο