Product

Παιδαγωγική επιστήμη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Product

Παιδαγωγική θεμελίωση της φυσικής αγωγής

Παιδαγωγική επιστήμη: Βασική θεματική

Κωδικός:
24174
Description: 

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια εισαγωγής σε βασικά θέματα της παιδαγωγικής ως αυτόνομης επιστήμης, όπως αυτή αναπτύχθηκε διαχρονικά. Η θεματική, την οποία διαλαμβάνει η παρούσα εργασία, επιστημολογικά κατατάσσεται στο χώρο της Συστηματικής Παιδαγωγικής, που αποτελεί έναν κλάδο της Θεωρητικής Παιδαγωγικής. Η κλάδος αυτός ασχολείται με την εξέλιξη της παιδαγωγικής από το επίπεδο των φολκλορικών παιδαγωγικών δοξασιών σ' εκείνο της διαμόρφωσης παιδαγωγικών επιστημονικών θεωριών. Η παιδαγωγική, εφόσον έχει την αυτοαντίληψη της επιστήμης, θα πρέπει να είναι συστηματική.

16,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια εισαγωγής σε βασικά θέματα της παιδαγωγικής ως αυτόνομης επιστήμης, όπως αυτή αναπτύχθηκε διαχρονικά. Η θεματική, την οποία διαλαμβάνει η παρούσα εργασία, επιστημολογικά κατατάσσεται στο χώρο της Συστηματικής Παιδαγωγικής, που αποτελεί έναν κλάδο της Θεωρητικής Παιδαγωγικής. Η κλάδος αυτός ασχολείται με την εξέλιξη της παιδαγωγικής από το επίπεδο των φολκλορικών παιδαγωγικών δοξασιών σ' εκείνο της διαμόρφωσης παιδαγωγικών επιστημονικών θεωριών. Η παιδαγωγική, εφόσον έχει την αυτοαντίληψη της επιστήμης, θα πρέπει να είναι συστηματική. Αυτό δεν σημαίνει την αναζήτηση ενός αναμφισβήτητου και διαχρονικά ισχύοντος συστήματος παιδαγωγικής αλλά τη διακρίβωση της συστηματικότητας της Παιδαγωγικής - τη σχέση της, οπωσδήποτε, με την πράξη και τα σύγχρονα προβλήματα.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-01-0595-2
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σπύρος Κρίβας είναι καθηγητής Συμβουλευτικής και Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα εξής αντικείμενα: Συμβουλευτική Ψυχολογία, Συμβουλευτική για τη Σταδιοδρομία, Το Επάγγελμα και ο Επαγγελματισμός των Εκπαιδευτικών, Μελέτη των Ανθρωπίνων Συστημάτων, Σύγχρονη Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη, Θεωρία και Πράξη της Οικολογικής-Συστημικής Παιδαγωγικής

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-01-0595-2
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο