Product

Παιδαγωγική του θεάτρου

Product

Παιδαγωγική του παιχνιδιού

Παιδαγωγική του νέου σχολείου

Κωδικός:
121286
Manufacturer: 
Description: 

Αρκετές μελέτες, μικρής ή μεγάλης έκτασης, της ελληνικής βιβλιογραφίας εξετάζουν το σύστημα ενός συγκεκριμένου παιδαγωγού της Παιδαγωγικής του Νέου Σχολείου ή αλλιώς της Νέας Αγωγής ή, κατά τη γερμανική παιδαγωγική ορολογία, της Κλασικής Μεταρρυθμιστικής Παιδαγωγικής. Η παρούσα μελέτη, στηριγμένη κυρίως σε σύγχρονη παιδαγωγική βιβλιογραφία, αρχικά διερευνά την Παιδαγωγική του Ερβάρτου, γιατί θεωρεί ότι συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία της Κλασικής Μεταρρυθμιστικής Παιδαγωγικής.

18,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αρκετές μελέτες, μικρής ή μεγάλης έκτασης, της ελληνικής βιβλιογραφίας εξετάζουν το σύστημα ενός συγκεκριμένου παιδαγωγού της Παιδαγωγικής του Νέου Σχολείου ή αλλιώς της Νέας Αγωγής ή, κατά τη γερμανική παιδαγωγική ορολογία, της Κλασικής Μεταρρυθμιστικής Παιδαγωγικής. Η παρούσα μελέτη, στηριγμένη κυρίως σε σύγχρονη παιδαγωγική βιβλιογραφία, αρχικά διερευνά την Παιδαγωγική του Ερβάρτου, γιατί θεωρεί ότι συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία της Κλασικής Μεταρρυθμιστικής Παιδαγωγικής. Στη συνέχεια εντάσσει τα παιδαγωγικά συστήματα του νέου αυτού Κινήματος σ' ένα ευρύ θεωρητικό πλαίσιο, ώστε τα συμπεράσματα και οι διαπιστώσεις από την εξέταση τους να παρουσιάζουν μεταξύ τους μια συνάφεια, συνοχή και συνέχεια. Τα πιο βασικά ερωτήματα που διερευνώνται και αποσαφηνίζονται, ομαδοποιημένα εδώ σε τρεις κατηγορίες, είναι: - Τι είναι παλιό σχολείο; Πώς προέκυψε; Ποιες είναι οι βασικές παιδαγωγικές του αρχές; - Τι είναι το Νέο Σχολείο; Ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στη δημιουργία του; Ποιες είναι οι βασικές παιδαγωγικές αρχές και τα αξιώματα του; - Τι είναι Νέα Αγωγή ή Νέα Παιδαγωγική, Προοδευτική Εκπαίδευση ή Κλασική Μεταρρυθμιστική Παιδαγωγική; Τα βασικά χαρακτηριστικά των παιδαγωγικών τους τάσεων παρουσιάζουν μεταξύ τους ομοιογένεια; Με βάση τα κοινά τους χαρακτηριστικά διαμορφώνονται διάφορα παιδαγωγικά συστήματα; Ποια είναι τα επικρατέστερα; Ποιες είναι οι προοπτικές για μια μεταμοντέρνα Μεταρρυθμιστική Παιδαγωγική;
Subtitle: 
Μια συστηματική εξέταση παιδαγωγικών ιδεών από τον Ερβάρτο έως την "κλασική μεταρρυθμιστική παιδαγωγική"
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-333-478-2
Book pages: 
3745
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ε. Πυργιωτάκης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής, γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ελληνικά σχολεία της Ελλάδας και της Γερμανίας. Σπούδασε Παιδαγωγική στο γνωστό Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης όπου απόκτησε τους ακαδημαϊκούς τίτλους Magister Artium και Διδακτορικό Δίπλωμα. Δίδαξε παιδαγωγικά στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, διετέλεσε Μόνιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θέση από την οποία παραιτήθηκε λόγω της εκλογής του ως Επίκουρου Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εδώ δίδαξε έως τη συνταξιοδότηση του το 1911.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, όπως προκύπτει από την διδακτορική του διατριβή, τα βιβλία και τα δημοσιεύματά του σε ελληνικά και γερμανικά παιδαγωγικά περιοδικά, επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα Γενικής Παιδαγωγικής, Ιστορίας της Παιδαγωγικής και Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Subtitle: 
Μια συστηματική εξέταση παιδαγωγικών ιδεών από τον Ερβάρτο έως την "κλασική μεταρρυθμιστική παιδαγωγική"
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-333-478-2
Book pages: 
3745
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο