Product

Παλίντροπος αρμονίη

Product

Παλινωδία για τη μονή Δαφνίου

Παλίντροπος αρμονίη

Κωδικός:
135769
Manufacturer: 
19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8372-34-8
Book pages: 
86
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

"Μια χαραυγή στην Αθήνα αγνάντεψα το φως της ζωής. Παίζοντας στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, άρχισε η γνωριμία μου με τον αρχαίο κόσμο. Διαβαίνοντας τη σιδερένια πύλη του, ατένιζα με απορία τα αρχαία αγάλματα, έναν κόσμο ακίνητο, σιωπηλό. Στην πόλη αυτή πέρασα τα σχολικά μου χρόνια. Αργότερα οδηγήθηκα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Το ενδιαφέρον μου στράφηκε στην αρχαιολογία. Μελέτησα και παρακολούθησα το ερευνητικό έργο των Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων που την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε έξαρση: Αρχαία Αγορά Αθηνών, Μυκήνες, Πύλος, ακτές της Αττικής. [...] Τα πρώτα μου ποιήματα που χρονολογούνται από την εποχή εκείνη, τα έγραψα στα γαλλικά. Τη ζωή μου είχε σφραγίσει ο γάμος μου με τον Γάλλο φιλέλληνα δημοσιογράφο Jean Delamotte. Μαζί του ζούσα την ιστορία και τα προβλήματα της σύγχρονης Ευρώπης.

Κύριος σταθμός μας ήταν το Παρίσι και η Ρώμη, όπου συνέχιζα το πνευματικό μου οδοιπορικό με καίριες ιστορικές διαδρομές και αναζητήσεις. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τον μεγάλο σταθμό της ζωής μου [...]"

Μαριάννα Κεφαλά - Ντελαμότ

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8372-34-8
Book pages: 
86
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο