Product

Παναγής Βουρλούμης 1867-1950

Product

Παναγής Τσαλδάρης

Παναγής Παπαληγούρας

Κωδικός:
9041
Manufacturer: 
Description: 

Η βιογραφία του Παναγή Παπαληγούρα δίνει ολοζώντανα το πορτρέτο του πολιτικού, του επιστήμονα, του ανθρώπου. Για τον Παπαληγούρα είπαν ότι αντιπροσώπευε το «εκρηκτικό πάθος για δημιουργία», ότι ήταν «καιόμενη φλόγα», είχε «σπάνιο ήθος», ήταν «μεταρρυθμιστής» και «πολιτικός αναγνωρισμένος από όλους», ότι ήταν ένα πρόσωπο «κορυφαίο της γενιάς του». «Ο Καποδίστριας», γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, «περνούσε με ένα κοτόπουλο όλη τη βδομάδα (και δίχως ψυγείο τότε). Ο Παπαληγούρας είχε παρόμοια λιτότητα ζωής και απεβίωσε φτωχός σε νοικιασμένο διαμέρισμα έχοντας απειληθεί και με έξωση».

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η βιογραφία του Παναγή Παπαληγούρα δίνει ολοζώντανα το πορτρέτο του πολιτικού, του επιστήμονα, του ανθρώπου. Για τον Παπαληγούρα είπαν ότι αντιπροσώπευε το «εκρηκτικό πάθος για δημιουργία», ότι ήταν «καιόμενη φλόγα», είχε «σπάνιο ήθος», ήταν «μεταρρυθμιστής» και «πολιτικός αναγνωρισμένος από όλους», ότι ήταν ένα πρόσωπο «κορυφαίο της γενιάς του». «Ο Καποδίστριας», γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, «περνούσε με ένα κοτόπουλο όλη τη βδομάδα (και δίχως ψυγείο τότε). Ο Παπαληγούρας είχε παρόμοια λιτότητα ζωής και απεβίωσε φτωχός σε νοικιασμένο διαμέρισμα έχοντας απειληθεί και με έξωση». Μια βιογραφία αντικειμενική, ζωντανή, αληθινή, για τον συναρπαστικό βίο του ανθρώπου που κατέπλησσε με τις γνώσεις του, εντυπωσίαζε με τις ιδέες του και γοήτευε με το πνεύμα του. Ένας πολιτικός που άφησε παράδειγμα ήθους, θάρρους, δραστηριότητας και ανησυχίας για τη βελτίωση του σήμερα και την ανίχνευση του αύριο, μέσα απ' τον χώρο στον οποίο ανήκε.
Subtitle: 
Ο Ευρωπαίος πολιτικός
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-210-228-4
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Απόστολος Στρογγύλης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1919 και υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Εθνικής Αντίστασης στο χώρο της Θεσσαλίας. Μετά την απελευθέρωση είχε το μερίδιό του στις διώξεις, περνώντας διαδοχικά από διάφορες φυλακές και τόπους εξορίας. Από το 1952 εργάσθηκε ως επαγγελματίας δημοσιογράφος στην "Αυγή", στον "Φιλελεύθερο" και άλλες εφημερίδες. Έγραψε βιβλία για την αντίσταση και την ελληνική οικονομία, ανάμεσα στα οποία: "Η Κοινή Αγορά", Θεμέλιο, 1962, "Το αντάρτικο αεροδρόμιο", Γλάρος, 1989, "Η πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας", Φυτράκης, 1989, "Η δραχμή και πώς να την προστατεύσεις", Φυτράκης, 1990, "Παναγής Παπαληγούρας, ο Ευρωπαίος Έλληνας πολιτικός", Οδυσσέας, 1995, "Τρεις μορφές της Αντίστασης, Σαράφης-Καρτάλης-Καραγιώργης", Φιλίστωρ/ΕΔΙΑ, 1996, και τα λογοτεχνικά: "Οι Φιλιππινέζες και οι κυρίες τους-εύθυμες και πικρές ιστορίες", Φυτράκης 1990, "Αντριάνα", μυθιστόρημα, Φυτράκης, 1991, "Η Μυρτώ και οι άλλοι", μυθιστόρημα, Οδυσσέας, 1996. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Subtitle: 
Ο Ευρωπαίος πολιτικός
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-210-228-4
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο