Product

Πανελλήνια έρευνα αναγνωστικής συμπεριφοράς

Product

Πανελλήνια έρευνα για τον αναλφαβητισμό

Πανελλήνια έρευνα βιβλιοπωλείων

Κωδικός:
66195
Description: 

Η παρούσα "Πανελλήνια έρευνα βιβλιοπωλείων" διεξήχθη στο διάστημα Μαρτίου - Ιουλίου του 1997 και τα πρώτα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στην έκθεση "Τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα" τον Μάιο του 1998. Η έρευνα η οποία είναι απογραφικού τύπου, διεξήχθη σε συνεργασία με τις εταιρείες Alko και Martel. Βασίστηκε σε ένα σύνολο 2.332 βιβλιοπωλείων και βιβλιοχαρτοπωλείων. Για τη διεξαγωγή της χρησιμοποιήθηκε δομημένο ερωτηματολόγιο, το οποίο περιλαμβάνεται στο παράρτημα της παρούσας έκδοσης.

4,05 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα "Πανελλήνια έρευνα βιβλιοπωλείων" διεξήχθη στο διάστημα Μαρτίου - Ιουλίου του 1997 και τα πρώτα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στην έκθεση "Τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα" τον Μάιο του 1998. Η έρευνα η οποία είναι απογραφικού τύπου, διεξήχθη σε συνεργασία με τις εταιρείες Alko και Martel. Βασίστηκε σε ένα σύνολο 2.332 βιβλιοπωλείων και βιβλιοχαρτοπωλείων. Για τη διεξαγωγή της χρησιμοποιήθηκε δομημένο ερωτηματολόγιο, το οποίο περιλαμβάνεται στο παράρτημα της παρούσας έκδοσης. Πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε όλες τις επιχειρήσεις και σε δεύτερο στάδιο ακολούθησαν προσωπικές συνεντεύξεις στις επιχειρήσεις με τις οποίες δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία. Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, είναι αυτό της ταξινόμησης των βιβλιοχαρτοπωλείων σε κατηγορίες, ανάλογα με το ποσοστό του τζίρου τους που προέρχεται από την πώληση βιβλίων, επιλογή η οποία ήταν ως ένα βαθμό προκαθορισμένη από τον τρόπο με τον οποίο τέθηκαν τα ερωτήματα της έρευνας. Η διάκριση των βιβλιοπωλείων σε "αμιγή", "μη αμιγή", "κατά κύριο λόγο βιβλιοπωλεία", κ.τ.λ., δεν ασχολείται λ.χ., με τον αριθμό και τη φύση των βιβλίων που διαθέτουν, το αν παρακολουθούν ή όχι την τρέχουσα εκδοτική παραγωγή, το βαθμό της οργάνωσής τους, καθώς και άλλα ποιοτικά κριτήρια όπως, λ.χ., την αισθητική του χώρου τους, το πόσο καλά γίνεται η εξυπηρέτηση των πελατών κ.τ.λ. Δεν απαπαντάει, δηλαδή, στο ερώτημα του προσδιορισμού του "σύγχρονου", ενημερωμένου βιβλιοπωλείου, μεταθέτοντας το βάρος της συζήτησης αυτής στον σχολιασμό και στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων που έχει αποτυπώσει η έρευνα.
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7894-13-8
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σωκράτης Καμπουρόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1962. Σπούδασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κινηματογράφο, μεταξύ 1984-87 στη Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου. Συμμετείχε σε ταινίες των Λ. Παπαστάθη και Δ. Θέου. Συνεργάστηκε με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, μεταξύ 1988-1991, ως αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων, με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και δίδαξε, για ένα χρόνο, στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Εργάστηκε, επίσης, ως διευθυντής, σε εταιρεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κρήτη (ΑΝΕΤΕΚ ΑΕ). Μεταξύ 1996-2014 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, υπεύθυνος για τις έρευνες ("Παρατηρητήριο του βιβλίου") και τα προγράμματα για τους συντελεστές του βιβλίου ("Βιβλιονέτ", "Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου") και, εκ παραλλήλου, για τις εκδηλώσεις "βιβλίο και σινεμά". Συνεργάστηκε με τα περιοδικά "Διαβάζω" και "Book Press" με άρθρα για την αγορά του βιβλίου και συνεντεύξεις με συγγραφείς (Jens Christian Grondal, Henrik Nordbrand, Daniel Kehlmann, Ingo Schulze, Boualem Sansal, Bahaa Taher, Ylljet Alicka, Andre Schiffrin, κ.ά.). Γράφει και μεταφράζει ποίηση από τα αγγλικά. Μεταξύ 2009-2012 συμμετείχε στη διοργάνωση των Ελληνοααγγλικών Συναντήσεων Μετάφρασης Ποίησης στις Λεύκες της Πάρου και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών. Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά ποίηση των Paula Meehan, Theo Dorgan, Ciaran Carson, Fiona Sampson, Brendan Kennelly, William Carlos Williams, κ.ά. και επιμελήθηκε τη συλλογική μετάφραση των σκανδιναβών ποιητριών Inger Christensen, Pia Tafdrup και Pia Juul ("Ποίηση", τχ. 25 & 26, 2005), καθώς και τη συλλογική δημοσίευση έργων Ελλήνων ποιητών στα αγγλικά ("Poetry Review", τεύχος 102:1, Άνοιξη 2012). Ποιήματα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά "Ποίηση", "Παρέμβαση", "Ποιητική", "Οροπέδιο", "Τεφλόν", "Poema" [www.e-poema.eu], frear.gr, "Little Red Leaves", "New American Writing", "Poetry Review".

Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7894-13-8
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο