Product

Παράνομη σχέση

Product

Παράνομοι

Παράνομο πάθος

Κωδικός:
42807
Description: 

Δεκαετία του ' 50. Μακαρθισμός, πόλεμος της Κορέας, ροκ εντ ρολ, η εκτέλεση των Ρόζενμπεργκ, τα ατομικά καταφύγια, συντηρητισμός.
Η οικογένεια Στήβικ είναι μια τυπική, μικροαστική οικογένεια. Πίσω όμως απ' αυτή τη φωτεινή, ευλαβική πρόσοψη ελλοχεύουν βασανιστικές αγωνίες. Μια ζωή γεμάτη ψέμα, πάθη, οργή, παραφορά.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεκαετία του ' 50. Μακαρθισμός, πόλεμος της Κορέας, ροκ εντ ρολ, η εκτέλεση των Ρόζενμπεργκ, τα ατομικά καταφύγια, συντηρητισμός. Η οικογένεια Στήβικ είναι μια τυπική, μικροαστική οικογένεια. Πίσω όμως απ' αυτή τη φωτεινή, ευλαβική πρόσοψη ελλοχεύουν βασανιστικές αγωνίες. Μια ζωή γεμάτη ψέμα, πάθη, οργή, παραφορά. Κεντρικό θέμα η αιμομικτική σχέση της μικρής κόρης Ήνιντ με τον θείο της, τον Φήλιξ. Ο Φήλιξ είναι πρώην πυγμάχος, δεκαέξι χρόνια μεγαλύτερος απ' αυτήν. Ένα σχεδόν μοιραίο πάθος που το ζουν στην κόψη της βίας και της ανακάλυψης. Μια ωμή απεικόνιση της σκληρής πραγματικότητας και της ανθρώπινης ψυχής, που από μέσα της ξεπηδάει η ισχυρή θέληση ενός πνεύματος ανήσυχου, που επιχειρεί να ξεπεράσει τις κοινωνικές συμβατικότητες και να βρει την προσωπική ολοκλήρωση. Ένα βιβλίο για το Αμερικάνικο Όνειρο και τον Αμερικάνικο Εφιάλτη, που κινείται ανάμεσα στο επιτρεπτό και το απαγορευμένο. Το "Παράνομο Πάθος" είναι το αριστούργημα της Τζόυς Κάρολ Όουτς, η οποία θεωρείται από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της εποχής μας.
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-208-545-2
Book pages: 
736
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Τζόις Κάρολ Όουτς είναι μία από τις πιο καταξιωμένες και πολύπλευρες Αμερικανίδες συγγραφείς. Γεννήθηκε το 1938, στο Λόκπορτ της Νέας Υόρκης, από φτωχή οικογένεια, και ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, όταν της χάρισαν την πρώτη της γραφομηχανή. Έχει ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα λογοτεχνικά είδη -μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, θέατρο, λογοτεχνική κριτική, δοκίμιο, ακόμα και παιδικό- και είναι πολυγραφότατη. Από το 1968 έως το 1978, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Γουίνδσορ του Καναδά και τη δημιουργική αυτή δεκαετία εξέδιδε δύο με τρία βιβλία το χρόνο. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον του Νιου Τζέρσι. Εκδίδει με το σύζυγό της, Ρέιμοντ Τζ. Σμιθ, ένα μικρό λογοτεχνικό περιοδικό (The Ontario Review). Είναι πολυβραβευμένη και έχει προταθεί δύο φορές για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, καθώς και με το κορυφαίο βραβείο στην Αμερική, το National Book Award.

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-208-545-2
Book pages: 
736
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο