Product

Παρατηρήσεις πάνω στο ζήτημα του εξελληνισμού των σλαβικών τοπωνυμίων της Μακεδονίας κατά τη μέση και ύστερη βυζαντινή περίοδο

Product

Παρατηρήσεις στο βιβλίο του Ν. Ι. Μπουχάριν

Παρατηρήσεις στη γραμματική της νεοελληνικής

Κωδικός:
130182
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό είναι καρπός μακρόχρονης ασχολίας με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας γενικά και, ιδιαίτερα, της (κοινής) νεοελληνικής. Δεν είναι μια συστηματική γραμματική της "Κοινής Νέας Ελληνικής" (ΚΝΕ), αλλά ασχολείται επιλεκτικά με ζητήματα κάθε γλωσσικού επι πέδου της, για τα οποία, τις περισσότερες φορές, κάτι διαφορετικό έχει να εκθέσει, κάτι να προσθέσει, να υπογραμμίσει ή να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο.

19,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό είναι καρπός μακρόχρονης ασχολίας με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας γενικά και, ιδιαίτερα, της (κοινής) νεοελληνικής. Δεν είναι μια συστηματική γραμματική της "Κοινής Νέας Ελληνικής" (ΚΝΕ), αλλά ασχολείται επιλεκτικά με ζητήματα κάθε γλωσσικού επι πέδου της, για τα οποία, τις περισσότερες φορές, κάτι διαφορετικό έχει να εκθέσει, κάτι να προσθέσει, να υπογραμμίσει ή να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο. Για να βοηθήσει τη μελέτη της γραμματικής της ΚΝΕ, ανατρέχει σε παλαιότερες φάσεις της Ελληνικής και, συχνά, επικαλείται τη συνδρομή των νεοελληνικών διαλέκτων. Τα διδασκαλικά του παραδείγματα είναι πολλά, αντλημένα -τα περισσότερα- από τον καθημερινό / δημοσιογραφικό λόγο. Επιμένει να αναζητεί την αιτιολόγηση των γραμματικών κανόνων, η οποία θα στηρίξει την κριτική γνώση των μαθητών / αναγνωστών και θα απαλλάξει τη μνήμη τους από το άχρηστο βάρος της αποστήθισης. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βιβλίου θα το καταστήσουν ίσως ενδιαφέρον και χρήσιμο τόσο στους θεωρητικούς μελετητές της Νεοελληνικής Γραμματικής όσο και στους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να τη διδάξουν -κυρίως μάλιστα σ' αυτούς- αλλά και τους μαθητές που θα κληθούν να τη μάθουν.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-211-876-8
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Μηνάς γεννήθηκε στην Όλυμπο της Καρπάθου το 1937. Δίδαξε εννέα χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση, δεκαέξι χρόνια και πλέον ως λέκτορας, επίκουρος και αναπληρωτής καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1989 έως σήμερα είναι καθηγητής της Νεοελληνικής Γλώσσας και της διδακτικής της στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατέλαβε διάφορα διοικητικά αξιώματα: διευθυντής τομέα, πρόεδρος τμήματος, κοσμήτορας, συγκλητικός. Έγραψε έξι βιβλία ερευνητικά, τρία πανεπιστημιακά βοηθήματα και πάνω από 120 επιστημονικά άρθρα. Ένα βιβλίο του βραβεύτηκε και εκδόθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, πρόεδρος της "Εταιρίας Νεοελληνικής Διαλεκτολογίας", της "Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου" και του "Κέντρου Καρπαθιακών Μελετών Ρόδου".

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-211-876-8
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο