Product

Πενήντα και ένα ποιήματα

Product

Πενήντα και κάτι... δημοσιογραφικά χρόνια: Ο αγώνας των "ανθελλήνων" (1967-1974)

Πενήντα και κάτι... δημοσιογραφικά χρόνια: Γεννιέται ένα συγκρότημα (1951-1967)

Κωδικός:
133673
Description: 

[...] Τα "50 χρόνια και κάτι..." είναι το κύκνειον άσμα της Ελένης Βλάχου. Και τι κύκνειον! Τέσσερεις τόμοι συναρπαστικής γραφής, κάθε σελίδα και ένα μάθημα Δημοσιογραφίας, κάθε τόμος και ένα σύγγραμμα διδασκαλίας δημόσιας συμπεριφοράς.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Τα "50 χρόνια και κάτι..." είναι το κύκνειον άσμα της Ελένης Βλάχου. Και τι κύκνειον! Τέσσερεις τόμοι συναρπαστικής γραφής, κάθε σελίδα και ένα μάθημα Δημοσιογραφίας, κάθε τόμος και ένα σύγγραμμα διδασκαλίας δημόσιας συμπεριφοράς. Δεν νομίζω πως είναι υπερβολή να χαρακτηρίσω το "50 χρόνια και κάτι..." ως ένα τετράτομο χρονογράφημα! Με την έννοια ότι η Μεγάλη Κυρία της Δημοσιογραφίας δίνει μία πανοραματική "τοιχογραφία" της ελληνικής ζωής ακριβώς με εκείνο το εντελώς προσωπικό της ύφος γραφής που θαυμάζουμε με την υπογραφή "Ε", καθώς και με την ανοιχτή οπτική μίας πλούσιας δημοσιογραφικής πορείας πέντε δεκαετιών. Η επανέκδοση του "50 χρόνια και κάτι..." από τον ιστορικό Οίκο Ελευθερουδάκη είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εκδοτικό γεγονός. Και επιπλέον μία μεγάλη προσφορά στα Γράμματα και στη Δημοσιογραφία. Προς το τέλος της εκδοτικής-δημοσιογραφικής πορείας της, η Ελένη Βλάχου αποφάσισε να τυπώσει ζωντανά σ' αυτό το βιβλίο τις μνήμες και τις εμπειρίες της από τα πολλά που έντονα έζησε. Η πολιτική ζωή με τις δραματικές εναλλαγές της, προσωπικές ιστορίες, ιστορικές εξελίξεις, αναφορές σε πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στη δημόσια ζωή, ζωντανές διηγήσεις σπουδαίων συμβάντων, διεισδυτικό παρατηρητήριο της πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας, επισημάνσεις των ριζικών μεταβολών στη διαρκώς αναδιαστρωματούμενη ελληνική κοινωνία, μεγάλες και μικρές δημοσιογραφικές στιγμές που έμειναν στο "καρνέ" του Χρόνου συνθέτουν τις σελίδες και τα κεφάλαια του "50 χρόνια και κάτι...". Η επανέκδοση από τον Οίκο Ελευθερουδάκη προσφέρει τη δυνατότητα στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν σε ζωντανές διαστάσεις μία μεγάλη και σημαντική για τις εν συνεχεία εξελίξεις περίοδο της ελληνικής ζωής. Αλλά και για τις νεότερες γενιές των πολιτικών μας το "50 χρόνια και κάτι..." είναι ένας οδηγός αξιόλογης πολιτικής πορείας. [...] (από τον πρόλογο του Δημήτρη Παπαναγιώτου, διευθυντή της "Καθημερινής" στην περίοδο 1974-1990)
Subtitle: 
Ρωσία, Απόρρητες βασιλικές επισκέψεις, Η νέα "Καθημερινή", Άλλες εκδόσεις "Μεσημβρινή"-νέα παρουσία στον ελληνικό Τύπο, Επισκέψεις στην Αθήνα -Φλέμινγκ, Τζάκυ Κέννεντυ, Μαρία Κάλλας, Τσώρτσιλλ
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-200-134-8
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4

Η Ελένη Βλάχου γενήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1911 στην Αθήνα. Υπήρξε πρωτοπόρος της ελληνικής δημοσιογραφίας καθώς και εκδότρια της "Καθημερινής" από το 1951 που πέθανε ο πατέρας της Γεώργιος Βλάχος. Στη διάρκεια της θητείας της στην εφημερίδα δημιούργησε τα περιοδικά "Εκλογή" και "Εικόνες" και την εφημερίδα "Μεσημβρινή" από το 1961 έως το 1967. Επίσης ίδρυσε την εκδοτική εταιρία "Γαλαξίας". Στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελένη Βλάχου πέθανε το 1995.

Subtitle: 
Ρωσία, Απόρρητες βασιλικές επισκέψεις, Η νέα "Καθημερινή", Άλλες εκδόσεις "Μεσημβρινή"-νέα παρουσία στον ελληνικό Τύπο, Επισκέψεις στην Αθήνα -Φλέμινγκ, Τζάκυ Κέννεντυ, Μαρία Κάλλας, Τσώρτσιλλ
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-200-134-8
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4