Product

Περίακτος

Product

Περιβάλλον

Περίαπτα και ανάδρομα

Κωδικός:
60917
Manufacturer: 
Description: 

Όσο ο άνθρωπος βυθίζεται στο διαλογισμό και διακατέχεται από την κυριαρχία της σκέψης, τόσο εμπλέκεται στον αγνωστικισμό, αισθάνεται να τον περιτριγυρίζουν αγέννητες σκιές, νιώθει να περισφίγγεται γύρω του ο κλοιός της αγωνίας για τα αναπάντητα ερωτήματα που όλο και πληθαίνουν, που όλο και πιο επίμονα ζητούν απόκριση, για να προσκρούσουν στο τείχος της σιωπής.

9,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όσο ο άνθρωπος βυθίζεται στο διαλογισμό και διακατέχεται από την κυριαρχία της σκέψης, τόσο εμπλέκεται στον αγνωστικισμό, αισθάνεται να τον περιτριγυρίζουν αγέννητες σκιές, νιώθει να περισφίγγεται γύρω του ο κλοιός της αγωνίας για τα αναπάντητα ερωτήματα που όλο και πληθαίνουν, που όλο και πιο επίμονα ζητούν απόκριση, για να προσκρούσουν στο τείχος της σιωπής. Και μέσα σ' αυτόν τον αγωνιώδη δαίδαλο των αναπόκριτων αποριών, ο ποιητής αισθάνεται την επιθυμία να μιλήσει, να πει, να διαλαλήσει, μα κάποτε νιώθει τη φωνή του αδύναμη, ανήμπορη, πνιγμένη μέσα στο στρόβιλο των ίδιων του των δισταγμών, "μες στην επιθυμία την ανεκλάλητη" και τότε αντί για φωνή, βγαίνει ο αγχώδης στεναγμός της απόγνωσης.
Subtitle: 
Μελετήματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-527-200-8
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παν. Χρ. Χατζηγάκης γεννήθηκε το 1915 στα Τρίκαλα, όπου και έζησε μέχρι το 1946 που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ιταλική φιλολογία και πολιτισμό στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια με υποτροφία του. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Από νέος ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία δημοσιεύοντας εργασίες του σε έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι αντιπρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής κ.ά.

Subtitle: 
Μελετήματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-527-200-8
Book pages: 
224
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο