Product

Περί της προελεύσεως και της εξαπλώσεως του καφέ

Product

Περί της συντομίας της ζωής

Περί της συνεχούς μεταλήψεως των αχράντων του Χριστού μυστηρίων

Κωδικός:
90767
Manufacturer: 
Description: 

-Η αγία Κοινωνία είναι πράγμα φοβερό· γι' αυτό χρειάζεται ζωή αγία και αγγελική.
-Πρέπει να προσερχόμαστε αραιά με πολύ φόβο και ευλάβεια για να κοινωνούμε επάξια.
-Αφού είμαστε άνθρωποι με πάθη όπως γαστριμαργία, κενοδοξία, αργολογία κ.ά. παρόμοια, δεν μπορούμε να κοινωνούμε συχνά.
-Η βραδύτητα δεν εμπόδισε από τον αγιασμό την οσία Μαρία και πολλούς άλλους ερημίτες και ασκητές που κοινώνησαν μια φορά σε όλη τους τη ζωή.
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία πολλοί Χριστιανοί για να μην κοινωνούν συχνά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

-Η αγία Κοινωνία είναι πράγμα φοβερό· γι' αυτό χρειάζεται ζωή αγία και αγγελική. -Πρέπει να προσερχόμαστε αραιά με πολύ φόβο και ευλάβεια για να κοινωνούμε επάξια. -Αφού είμαστε άνθρωποι με πάθη όπως γαστριμαργία, κενοδοξία, αργολογία κ.ά. παρόμοια, δεν μπορούμε να κοινωνούμε συχνά. -Η βραδύτητα δεν εμπόδισε από τον αγιασμό την οσία Μαρία και πολλούς άλλους ερημίτες και ασκητές που κοινώνησαν μια φορά σε όλη τους τη ζωή. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία πολλοί Χριστιανοί για να μην κοινωνούν συχνά. Οι άγιοι Μακάριος Νοταράς και Νικόδημος ο αγιορείτης όμως, απαντούν με επιχειρήματα από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας, αποδεικνύοντας πως η συχνή θεία Κοινωνία είναι "αναγκαία, ωφέλιμη και σωτήρια". Ενώ αντιθέτως "όσοι προσέρχονται με βραδύτητα σε αυτή, προξενούν μεγάλη βλάβη στον εαυτό τους".
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87579-3-2
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γεννήθηκε στη Νάξο το 1749. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Νικόλαος και η οικογένειά του ήταν μία από τις πιο εύπορες του νησιού. Το 1765 πηγαίνει στη Σμύρνη και μαθητεύει επί πέντε χρόνια κοντά στον Ιερόθεο Βουλισμά. Γύρω στο 1775 πηγαίνει στο Άγιον Όρος όπου κείρεται μοναχός με το όνομα Νικόδημος. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους συγγραφείς της Εκκλησίας. Εκδήμησε εις Κύριον στις 14 Ιουλίου 1809 στο κελί των Σκουρταίων όπου και φυλάσσεται η ιερή κάρα του.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87579-3-2
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο