Product

Περικλής Σφυρίδης

Product

Περικλής, Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός

Περικλής το μεσουράνημα της Αθήνας. Περικλής ο αρχιτέκτονας μιας εποχής

Κωδικός:
65048
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Ζώμεν τωόντι υπό πολίτευμα, το οποίον δεν επιζητεί ν' αντιγράφη τους νόμους των άλλων, αλλ' είμεθα ημείς μάλλον υπόδειγμα εις τους άλλους παρά μιμηταί αυτών. Και καλείται μεν το πολίτευμά μας δημοκρατία, λόγω του ότι η κυβέρνησις του κράτους ευρίσκεται όχι εις τας χείρας των ολίγων, αλλά των πολλών.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Ζώμεν τωόντι υπό πολίτευμα, το οποίον δεν επιζητεί ν' αντιγράφη τους νόμους των άλλων, αλλ' είμεθα ημείς μάλλον υπόδειγμα εις τους άλλους παρά μιμηταί αυτών. Και καλείται μεν το πολίτευμά μας δημοκρατία, λόγω του ότι η κυβέρνησις του κράτους ευρίσκεται όχι εις τας χείρας των ολίγων, αλλά των πολλών. Αλλά διά μεν των νόμων ασφαλίζεται εις όλους ισότης δικαιοσύνης διά τα ιδιωτικά των συμφέροντα, ενώ υπό την έποψιν της κοινής εκτιμήσεως, έκαστος πολίτης προτιμάται εις τα δημόσια αξιώματα, όχι διότι ανήκει εις ωρισμένην κοινωνικήν τάξιν, αλλά διά την προσωπικήν του αξίαν, εφόσον διακρίνεται εις κάποιον κλάδον".
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7372-48-4
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
18χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Pierre Brule γεννήθηκε το 1943 και είναι καθηγητής της ελληνικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Rennes-II στην Haute-Bretagne της Γαλλίας. Οι έρευνές του αφορούν στην ελληνική κοινωνία και θρησκεία. Εκτός της πλούσιας αρθρογραφίας του, μ.ά. Η Κρητική Πειρατεία (Les Belles Lettres, 1978), Η Κόρη των Αθηνών κατά την κλασική εποχή (Les Belles Lettres, 1987) κ.ο.κ. εξέδωσε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις της Rennes μονογραφία με τίτλο "Η ελληνική πολιτεία" 1994.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7372-48-4
Book pages: 
176
Book Dimensions: 
18χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο