Product

Περιοδοντολογία

Product

Περιοδοντολογία

Περιοδοντολογία

Κωδικός:
139992
Description: 

Στόχος μου, με το παρόν πόνημα, είναι να δώσω στον Έλληνα οδοντίατρο και στον μεταπτυχιακό και προπτυχιακό φοιτητή της οδοντιατρικής ένα "σύγγραμμα αναφοράς" (Reference Text Book) στην Περιοδοντολογία, όπου θα μπορεί να ανατρέξει για άντληση γνώσης τόσο σε κλινικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο βασικών και βιολογικών επιστημών.

137,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στόχος μου, με το παρόν πόνημα, είναι να δώσω στον Έλληνα οδοντίατρο και στον μεταπτυχιακό και προπτυχιακό φοιτητή της οδοντιατρικής ένα "σύγγραμμα αναφοράς" (Reference Text Book) στην Περιοδοντολογία, όπου θα μπορεί να ανατρέξει για άντληση γνώσης τόσο σε κλινικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο βασικών και βιολογικών επιστημών. Με την οριοθέτηση - χαρακτηρισμό του έργου αυτού ως "συγγράμματος αναφοράς" δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις που έπρεπε να ληφθούν υπόψη για την ανταπόκριση στο είδος αυτό της συγγραφής. Έτσι, προσπαθήσαμε, να αποδώσουμε με επάρκεια την επικρατούσα άποψη για κάθε πεδίο γνώσης, αλλά συγχρόνως καλύψαμε οριακά και την αντικρουόμενη - αντίθετη άποψη επάνω στο ίδιο θέμα με την αρτιότερη κατά το δυνατόν βιβλιογραφική τεκμηρίωση. Η χρήση βιβλιογραφικών παραπομπών, που αποτελεί προϋπόθεση ενός συγγράμματος αναφοράς, ήταν μια επίπονη διαδικασία με αυξημένες απαιτήσεις αναζήτησης, ανεύρεσης, ταξινόμησης και μελέτης της βιβλιογραφίας. [...] Η όλη συγγραφική προσπάθεια κατανέμεται σε τρεις τόμους. Ο πρώτος τόμος αναλίσκεται στο τμήμα εκείνο της γνώσης που άπτεται περισσότερο στο βιολογικό υπόβαθρο της Περιοδοντολογίας και συσχετίζει τις γνώσεις των βασικών επιστημών με την Περιοδοντολογία. Το περιεχόμενο του τόμου αυτού αναλύεται στον πίνακα περιεχομένων που παρατίθεται παρακάτω. Ο δεύτερος τόμος αναφέρεται στο τμήμα της γνώσης που άπτεται της Κλινικής Περιοδοντολογίας, ιδιαίτερα της παθολογίας και θεραπευτικής των νόσων του περιοδοντίου και προϋποθέτει τη βαθιά γνώση του περιεχομένου του πρώτου τόμου. Ο τρίτος τόμος πραγματεύεται τμήμα της γνώσης που άπτεται της οδοντικής εμφυτευματολογίας και αναλύει όλο το βιολογικό υπόβαθρο που οδηγεί σε επιτυχή εφαρμογή της εμφυτευματολογίας στον οδοντιατρικό χώρο. Προαπαιτεί σημαντικές γνώσεις τόσο από το βιολογικό όσο και από το κλινικό μέρος της Περιοδοντολογίας. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα) Στη συγγραφή του πρώτου τόμου της "Περιοδοντολογίας" συνεργάστηκαν οι: - Ιωάννης Βούρος - Παύλος Γαρέφης - Παναγιώτης Δάγκαλης - Ελπίδα Εμμανουήλ - Νικολούση - Σωτήρης Κάλφας - Γιώργος Μπελιμπασάκης - Δήμητρα Σακελλάρη - Λάζαρος Τσαλίκης
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-92085-0-9
Book pages: 
580
Book Dimensions: 
28χ22
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Ο Αντώνης Β. Κωνσταντινίδης είναι καθηγητής - διευθυντής του "Εργαστηρίου Προληπτικής Οδοντιατρικής, Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων" στο Οδοντιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει ειδικευθεί στην περιοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστώνη, Η.Π.Α.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-92085-0-9
Book pages: 
580
Book Dimensions: 
28χ22
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Volume No: 
2