Product

Περιστερεώνες στην Τήνο και στην Άνδρο

Product

Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Καματερό

Περιστέρι

Κωδικός:
115446
Manufacturer: 
Description: 

Μεσοπόλεμος, 1934: το έτος που δημιουργείται ο Δήμος Περιστερίου και, ταυτόχρονα, το έτος-αφετηρία της παρούσας μελέτης για τη συγκρότηση της πόλης, την ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Περιστέρι.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μεσοπόλεμος, 1934: το έτος που δημιουργείται ο Δήμος Περιστερίου και, ταυτόχρονα, το έτος-αφετηρία της παρούσας μελέτης για τη συγκρότηση της πόλης, την ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Περιστέρι. Σε διάρκεια εβδομήντα και πλέον χρόνων, σε εποχές ταραγμένες, επιχειρείται να εντοπιστεί (με συστηματική αρχειακή έρευνα, με την αξιοποίηση των στατιστικών δεδομένων και της βιβλιογραφίας και με τη βοήθεια εποπτικού υλικού), ο τρόπος με τον οποίο, σε κάθε χρονική περίοδο, οι κάτοικοι, οι συλλογικοί φορείς δράσης και η τοπική αυτοδιοίκηση διαμόρφωναν την παρουσία τους στην πόλη, επηρεάζοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της και την εξέλιξη της κοινωνική της δομής. Κατά πόσον η παρουσία αυτή συμβάδιζε με το κοινώς αποδεκτό μοντέλο δράσης κάθε περιόδου; Ποιες διαφορές εντοπίζονται, διαχρονικά, στα αιτήματα των φορέων και στη δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης; Ποιο ρόλο διαδραμάτισαν οι εκάστοτε πολιτικές επιλογές στην ανάπτυξη του ελληνικού αστικού χώρου και στη διαμόρφωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης; Ποια είναι σήμερα η φυσιογνωμία της ελληνικής πόλης, της πόλης του Περιστερίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο ευρωπαϊκό και το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται και αναλύονται στο βιβλίο.
Subtitle: 
Η ανάπτυξη της πόλης: Η δομή και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8087-56-2
Book pages: 
511
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Η Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου γεννήθηκε στο Περιστέρι. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου, το 2005, με θέμα "Κοινωνικός μετασχηματισμός και τοπική αυτοδιοίκηση στο Περιστέρι, 1934-2000". Από το 1993 εργάζεται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Subtitle: 
Η ανάπτυξη της πόλης: Η δομή και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8087-56-2
Book pages: 
511
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο