Product

Πετρέλαιο

Product

Πετρέλαιο

Πετρέλαιο

Κωδικός:
135445
Αuthor: 
Description: 

Το βιβλίο "Πετρέλαιο: αλήθειες και ψέματα", αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης έρευνας του Ερίκ Λοράν, φωτίζει όλες τις παραμέτρους της κρίσης του πετρελαίου και αποκαλύπτει για πρώτη φορά αλήθειες άγνωστες εντελώς στην κοινή γνώμη:
Γιατί όλες οι κρίσεις του πετρελαίου, από τη διαβόητη του 1973 και έπειτα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μια κερδοσκοπική συμπαιγνία ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και τις χώρες του ΟΠΕΚ;

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Πετρέλαιο: αλήθειες και ψέματα", αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης έρευνας του Ερίκ Λοράν, φωτίζει όλες τις παραμέτρους της κρίσης του πετρελαίου και αποκαλύπτει για πρώτη φορά αλήθειες άγνωστες εντελώς στην κοινή γνώμη: Γιατί όλες οι κρίσεις του πετρελαίου, από τη διαβόητη του 1973 και έπειτα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μια κερδοσκοπική συμπαιγνία ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και τις χώρες του ΟΠΕΚ; Γιατί οι αριθμοί που αφορούν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου είναι χαλκευμένοι και πλασματικοί; Διογκώνονται μάλιστα όλοι προς τα πάνω από τις κυβερνήσεις των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και των μεγάλων εταιρειών. Έτσι, στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία τα εθνικά αποθέματα του μαύρου χρυσού συνιστούν κρατικά μυστικά υψίστης ασφαλείας. Πώς χρησιμοποίησαν το Σαουδαραβικό πετρέλαιο οι Ηνωμένες Πολιτείες για να πλήξουν καίρια την οικονομία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης; Γιατί τον Μάρτιο του 2001, έξι μήνες προ της 11ης Σεπτεμβρίου, χάρτες του Ιράκ (με αποτυπωμένα τα κοιτάσματα πετρελαίου της εν λόγω χώρας) βρίσκονταν πάνω στα γραφεία των ανθρώπων που αποτελούσαν τη μυστική ομάδα, περιλαμβανομένου σ' αυτήν και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένι; Γιατί θα αντιμετωπίσουμε λίαν προσεχώς ένα πετρελαϊκό κραχ άνευ προηγουμένου; "Με τη συσσώρευση πλήθους ιστορικών αποδείξεων, ο Ερίκ Λοράν αποκαλύπτει την απάτη που περιβάλλει τεχνηέντως το πετρέλαιο, το αίμα της σύγχρονης οικονομίας", Charlie Hebdo
Subtitle: 
Αλήθειες και ψέματα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-398-241-5
Book pages: 
324
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ερίκ Λοράν (Eric Laurent) γεννήθηκε το 1947 και σπούδασε νομικά και επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια. Εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο Radio France, ειδικευμένος στην εξωτερική πολιτική, και κάλυψε πολλά κύρια θέματα της εκάστοτε επικαιρότητας, όπως τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973, την επιβολή της σοβιετικής κατοχής στο Αφγανιστάν το 1979, την εισβολή των Ισραηλινών στον Λίβανο το 1982 κ. ά. παρόμοια. Στη διετία 1979-1980 διετέλεσε συνεργάτης και σύμβουλος του Ζαν Ζακ Σερβάν Σρεμπέρ, ιδρυτή του περιοδικού "L'Express".
Το 1984, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες στο Κέντρο Διεθνών Σπουδών Γούντροου Γουίλσον, στην Ουάσιγκτον, δημοσίευσε το σχετιζόμενο με την επανάσταση της πληροφορικής έργο του "La puce et les Geants". Το 1985 εργάστηκε στο περιοδικό "Figaro Magazine" δημοσιεύοντας αποκλειστικές συνεντεύξεις με τον Καντάφι, τον Σαντάμ Χρυσεΐν, τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ, τον Τζιοβάνι Ανιέλι, τον Ρόναλντ Ρέιγκαν κ.ά. παγκοσμίως γνωστές προσωπικότητες. Το ίδιο έτος δημοσιεύτηκε το έργο "La corde pour les pendre", στο οποίο αποκάλυπτε τις πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ επιχειρηματιών παγκοσμίου εμβέλειας, όπως του Αρμάν Χάμερ, φίλου του Λένιν και άλλων Σοβιετικών ηγετών, αλλά ταυτόχρονα εμπίστου ανθρώπου άκρως συντηρητικών προέδρων των ΗΠΑ. Εκτός των προαναφερθέντων, ο Ερίκ Λοράν είναι συγγραφέας και αρκετών άλλων βιβλίων.

Subtitle: 
Αλήθειες και ψέματα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-398-241-5
Book pages: 
324
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο