Product

Πηνελόπη Δέλτα

Product

Πηνελόπη η πριγκίπισσα

Πηνελόπη Δέλτα

Κωδικός:
115344
Manufacturer: 
Description: 

Συμπληρώθηκαν ήδη εξήντα πέντε χρόνια από τότε που η πρώτη Κυρία της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας πέρασε στο βασίλειο της «Σιωπής». Οι μικροί αναγνώστες συνεχίζουν να διαβάζουν τα βιβλία της που γράφτηκαν σε μια εποχή, όπου σπάνια οι άνθρωποι κοίταζαν τον κόσμο με τα μάτια των παιδιών. Τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, ωστόσο, έμειναν ζωντανά, ξεπέρασαν την εποχή που γράφτηκαν και συνεχίζουν να κερδίζουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Συμπληρώθηκαν ήδη εξήντα πέντε χρόνια από τότε που η πρώτη Κυρία της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας πέρασε στο βασίλειο της «Σιωπής». Οι μικροί αναγνώστες συνεχίζουν να διαβάζουν τα βιβλία της που γράφτηκαν σε μια εποχή, όπου σπάνια οι άνθρωποι κοίταζαν τον κόσμο με τα μάτια των παιδιών. Τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, ωστόσο, έμειναν ζωντανά, ξεπέρασαν την εποχή που γράφτηκαν και συνεχίζουν να κερδίζουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Οι μικροί αναγνώστες μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα γνωρίσουν τη ζωή της αγαπημένης τους συγγραφέως και θα συναναστραφούν με τα πρόσωπα που τη συντρόφεψαν όχι μόνο στη ζωή αλλά και στα όνειρα. Θα μάθουν επίσης να αναγνωρίζουν το σύνδεσμο της συγγραφέως και των ηρώων της με τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας, που δέθηκαν με τη φαντασία της συγγραφέως κι έγιναν αφήγηση και μύθος.
Subtitle: 
H ζωή και το έργο της σαν παραμύθι
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-422-495-6
Book pages: 
115
Book Dimensions: 
25χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Νένα Ι. Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας της καταγόταν από το Ρέθυμνο, η μητέρα της από τη Λάρισα. Η Κρήτη και η Θεσσαλία έγιναν οι ρίζες, η ιδιαίτερη πατρίδα που διαμόρφωσε το χαρακτήρα και την έμπνευσή της. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ασχολήθηκε επιστημονικά με το έργο του Θεσσαλού λογοτέχνη Μ. Καραγάτση. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε στα 1990 με το πεζογράφημα "Η χάρτινη γυναίκα" από τις εκδόσεις "Δόμος". Ασχολείται με το διήγημα, το δοκίμιο και την κριτική βιβλίου (από τις στήλες της "Καθημερινής"). Έχουν εκδοθεί μελέτες της για Έλληνες συγγραφείς, ειδικότερα της γενιάς του '30 και ερμηνευτικά κείμενα για Ευρωπαίους συγγραφείς που ανθολογούνται στα βιβλία του Λυκείου. Δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και υπηρέτησε στην ελληνική Πρεσβεία του Παρισιού. Σήμερα είναι Σύμβουλος Φιλολόγων Καθηγητών στην Αθήνα. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Subtitle: 
H ζωή και το έργο της σαν παραμύθι
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-422-495-6
Book pages: 
115
Book Dimensions: 
25χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο