Product

Πλάτων και Κρήτη

Product

Πλάτων και Πλωτίνος

Πλάτων και Ουπανισάντ

Κωδικός:
28427
Description: 

".... Πρόκειται για μια καθάρια συγκριτική παρουσίαση της Πλατωνικής και της Ουπανισαδικής προσπέλασης του αινίγματος του ανθρώπου, του σύμπαντος και του άπειρου Απόλυτου.

... Ορισμένα κομμάτια από το κείμενο του Βιτσαξή, αν ήταν δοσμένα σε έμμετρη σανσκριτική μετάφραση, θα διαβάζονταν σαν "Καρίκες" (σχόλια των μεγάλων Ινδών φιλοσόφων στα ιερά κείμενα). Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λεχθεί για τα συγγράμματα πολλών διανοουμένων της Δύσεως που έγραψαν γύρω από την φιλοσοφία της Ανατολής"

Εφημερίς "The Hindu"

6,81 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

".... Πρόκειται για μια καθάρια συγκριτική παρουσίαση της Πλατωνικής και της Ουπανισαδικής προσπέλασης του αινίγματος του ανθρώπου, του σύμπαντος και του άπειρου Απόλυτου. ... Ορισμένα κομμάτια από το κείμενο του Βιτσαξή, αν ήταν δοσμένα σε έμμετρη σανσκριτική μετάφραση, θα διαβάζονταν σαν "Καρίκες" (σχόλια των μεγάλων Ινδών φιλοσόφων στα ιερά κείμενα). Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λεχθεί για τα συγγράμματα πολλών διανοουμένων της Δύσεως που έγραψαν γύρω από την φιλοσοφία της Ανατολής" Εφημερίς "The Hindu"
Subtitle: 
Δύο παράλληλοι στοχασμοί
Publications Date: 
1977
Book pages: 
90
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο συγγραφέας Βασίλης Βιτσαξής, Πρέσβης ε.τ. Δρ. Νομικής και Δρ. ε.τ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Stockton των Η.Π.Α. Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών της Μόσχας, Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Φιλοσοφίας. Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων και τεχνών της Ινδίας. Διπλωμάτης, συγγραφέας, ποιητής. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε διάφορες ευρωπαϊκές, ασιατικές γλώσσες και έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από Ξένα Πανεπιστήμια και από την Ακαδημία της Γαλλίας.

Subtitle: 
Δύο παράλληλοι στοχασμοί
Publications Date: 
1977
Book pages: 
90
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο