Product

Ποια είναι η Γαβριέλα Όρλοβα;

Product

Ποια είναι η Μαίρη Κρίστμας;

Ποια είναι η "δεξιά"; Προεδρευομένη ή βασιλευομένη;

Κωδικός:
99948
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η γνώση της ιστορίας είναι απαραίτητη, διότι διαφορετικά δεν έχουμε μέλλον. Για την ιστορία του "Κέντρου" έχουν γραφεί λίγα και διαστρεβλωμένα. Για τη "Δεξιά", σχεδόν τίποτε. Και κάτι χειρότερο: Έγραψαν πολλοί για τη "Δεξιά", αλλά για να την παρουσιάσουν με τα χρώματα που αυτοί ήθελαν. Σ' αυτό το μικρό βιβλίο, προσπαθήσαμε πολύ συνοπτικά να καταγράψουμε την αληθινή εικόνα του Λαϊκού Κόμματος και των διαδόχων του.

4,33 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η γνώση της ιστορίας είναι απαραίτητη, διότι διαφορετικά δεν έχουμε μέλλον. Για την ιστορία του "Κέντρου" έχουν γραφεί λίγα και διαστρεβλωμένα. Για τη "Δεξιά", σχεδόν τίποτε. Και κάτι χειρότερο: Έγραψαν πολλοί για τη "Δεξιά", αλλά για να την παρουσιάσουν με τα χρώματα που αυτοί ήθελαν. Σ' αυτό το μικρό βιβλίο, προσπαθήσαμε πολύ συνοπτικά να καταγράψουμε την αληθινή εικόνα του Λαϊκού Κόμματος και των διαδόχων του. Θεωρούμε ότι ίσως αποβεί χρήσιμο, σε μια εποχή κατά την οποία οι ανθελληνικοί κύκλοι επιχειρούν με μανία να χαλκεύσουν την Ιστορία μας. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη: στο πρώτο, καταγράφεται η πορεία της "Δεξιάς". Στο δεύτερο, επιχειρούμε να απαντήσουμε στον προβληματισμό: Ποιο πολίτευμα συμφέρει τελικά στην Ελλάδα; Η Προεδρευομένη ή η Βασιλευομένη Δημοκρατία;
Publications Date: 
2004
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Α. Λεονταρίτης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στην Αθήνα (μικρασιατικής καταγωγής) και από πολύ νέος ασχολήθηκε με όλα τα είδη της δημοσιογραφίας σε διάφορες εφημερίδες. Από το 1965 ρεπόρτερ, αρθρογράφος και αρχισυντάκτης, έγραψε παράλληλα ιστορικά αναγνώσματα, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν σε συνέχειες σε εφημερίδες και άλλα κυκλοφόρησαν σε βιβλία. Επί σειρά ετών ο Γ. Α. Λεονταρίτης διετέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), μέλος του Πνευματικού Ιδρύματος "Παναγιώτης Κανελλόπουλος" και έχει τιμηθεί με το βραβείο του Δημοσιογραφικού ιδρύματος Αθαν. Μπότση και από την Ένωση Σμυρναίων για τη συμβολή του στην έρευνα γύρω από τον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Publications Date: 
2004
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο