Product

Ποιος λέει ψέμματα;

Product

Ποιος μένει εδώ;

Ποιος μας παρακολουθεί;

Κωδικός:
107194
Αuthor: 
Description: 

Η απειλή της τρομοκρατίας και το κλίμα φόβου, που ως συνέπεια καλλιεργείται από το κράτος, έχουν από κοινού διαβρώσει την ελευθερία μας να ζούμε ειρηνικά και ήρεμα, μακριά από τον αδιάκριτο φακό των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης.
Το κράτος σφίγγει τη μέγκενή του, παρακολουθώντας και καταγράφοντας όλες μας τις δραστηριότητες. Μας παρακολουθεί αφενός γιατί γνωρίζει ότι μπορεί να το κάνει κι αφετέρου γιατί η γνώση είναι δύναμη. Αλλά ποιοι ακριβώς είναι "αυτοί" που μας παρακολουθούν και για ποιο λόγο θέλουν να γνωρίζουν τόσα για εμάς;

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η απειλή της τρομοκρατίας και το κλίμα φόβου, που ως συνέπεια καλλιεργείται από το κράτος, έχουν από κοινού διαβρώσει την ελευθερία μας να ζούμε ειρηνικά και ήρεμα, μακριά από τον αδιάκριτο φακό των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης. Το κράτος σφίγγει τη μέγκενή του, παρακολουθώντας και καταγράφοντας όλες μας τις δραστηριότητες. Μας παρακολουθεί αφενός γιατί γνωρίζει ότι μπορεί να το κάνει κι αφετέρου γιατί η γνώση είναι δύναμη. Αλλά ποιοι ακριβώς είναι "αυτοί" που μας παρακολουθούν και για ποιο λόγο θέλουν να γνωρίζουν τόσα για εμάς; Ο συγγραφέας παρουσιάζει ανατριχιαστικές, ακριβείς και εξαιρετικά σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης των πολιτών από το κράτος, καταδεικνύοντας παράλληλα τις διεθνείς διαστάσεις του φαινομένου να συγκεντρώνονται πλήθος πληροφοριών για τον καθένα μας. Στο βιβλίο "Ποιος μας παρακολουθεί;" εξετάζονται όλοι οι τρόποι ελέγχου των κινήσεων και των πεποιθήσεών μας: από τις πάμπολλες κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που είναι ορατές μέχρι τις αναρίθμητες που δεν είναι, από τις καλυμμένες δραστηριότητες των ωτακουστών και τις κατασκοπευτικές συσκευές μέχρι την προτεινόμενη νομοθεσία που αποσκοπεί στον εντοπισμό και την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε πολίτη.
Subtitle: 
Η ανατριχιαστική αλήθεια για το κράτος, την παρακολούθηση και την προσωπική ελευθερία
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1212-3
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζον Γκιμπ είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος με ειδίκευση στους τομείς της στρατιωτικής άμυνας και της εγκληματικής δραστηριότητας. Έχει ασχοληθεί σε βάθος με τη διαφθορά στο αστυνομικό σώμα, το στήσιμο ιπποδρομιών και την καταστροφή της αγγλικής υπαίθρου.

Subtitle: 
Η ανατριχιαστική αλήθεια για το κράτος, την παρακολούθηση και την προσωπική ελευθερία
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1212-3
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο