Product

Ποιοτικά χαρακτηριστικά και επεξεργασία νερού

Product

Ποιοτικές μέθοδοι έρευνας

Ποιοτικά χαρακτηριστικά και τάσεις ζήτησης εσωτερικού τουρισμού

Κωδικός:
68303
Description: 

Στόχος αυτής της μονογραφίας είναι η διερεύνηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού τουρισμού στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος ταξιδιών του εσωτερικού τουρισμού είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των διεθνών ταξιδιών, ο εσωτερικός τουρισμός έχει διερευνηθεί πολύ λιγότερο τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Οι κυριότερες αιτίες αυτού του γεγονότος είναι:
α) η δυσκολία στατιστικής αποτύπωσης των ταξιδιών εσωτερικού τουρισμού, και
β) η εκτίμηση ότι ο διεθνής τουρισμός είναι αυτός ο οποίος κατά κύριο λόγο συμβάλλει στην ανάπτυξη τουριστικών χωρών και περιοχών.

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στόχος αυτής της μονογραφίας είναι η διερεύνηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού τουρισμού στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος ταξιδιών του εσωτερικού τουρισμού είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των διεθνών ταξιδιών, ο εσωτερικός τουρισμός έχει διερευνηθεί πολύ λιγότερο τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Οι κυριότερες αιτίες αυτού του γεγονότος είναι: α) η δυσκολία στατιστικής αποτύπωσης των ταξιδιών εσωτερικού τουρισμού, και β) η εκτίμηση ότι ο διεθνής τουρισμός είναι αυτός ο οποίος κατά κύριο λόγο συμβάλλει στην ανάπτυξη τουριστικών χωρών και περιοχών. Σημαντική συνεισφορά του ερευνητικού προγράμματος αποτελεί η ανάδειξη της ιδιαίτερης σημασίας του εσωτερικού τουρισμού σε αναπτυξιακό επίπεδο (εθνικό, περιφερειακό και τοπικό). Από μεθοδολογική άποψη το ζήτημα εξετάζεται μέσω: - εκτεταμένης διεθνούς και ελληνικής βιβλιογραφικής έρευνας - κοινωνικής έρευνας με ερωτηματολόγιο μέσω ταχυδρομείου, και - ποιοτικού τύπου έρευνας σε ομάδες πληροφορητών (ημικατευθυνόμενη συνέντευξη και ομαδικές συνεντεύξεις). Το έργο ολοκληρώνεται με προτάσεις πολιτικής και μέτρων αναβάθμισης του εσωτερικού τουρισμού.
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7093-75-5
Book pages: 
226
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάρις Τσάρτας είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης στο Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και έρευνες σχετικές με τον τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του τουρισμού, στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στα χαρακτηριστικά της τουριστικής απασχόλησης, στην κοινωνιολογία του τουρισμού.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7093-75-5
Book pages: 
226
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο