Product

Πολεμικές οφειλές και εγκληματίες πολέμου στην Ελλάδα

Product

Πολεμικό αρχείο 1919-1921, Το ημερολόγιο του Εύζωνα

Πολεμικές τέχνες στην αρχαία Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Κωδικός:
94079
Manufacturer: 
Description: 

Ένα βιβλίο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε ερευνητή, μαθητή ή δάσκαλο πολεμικών τεχνών.
Ο Κώστας Δερβένης και ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος, δύο από τους σημαντικότερους εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα, παρουσιάζουν μια έγκυρη και επαναστατική έρευνα που αποδεικνύει για πρώτη φορά -μέσα από πληθώρα αρχαίων παραστάσεων και αναφορών- ότι όλες οι πολεμικές τέχνες και τα σύγχρονα μαχητικά αθλήματα έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

15,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα βιβλίο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε ερευνητή, μαθητή ή δάσκαλο πολεμικών τεχνών. Ο Κώστας Δερβένης και ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος, δύο από τους σημαντικότερους εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα, παρουσιάζουν μια έγκυρη και επαναστατική έρευνα που αποδεικνύει για πρώτη φορά -μέσα από πληθώρα αρχαίων παραστάσεων και αναφορών- ότι όλες οι πολεμικές τέχνες και τα σύγχρονα μαχητικά αθλήματα έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8317-50-9
Book pages: 
284
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Δερβένης γεννήθηκε στην Αμερική το 1959. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός και Μηχανικός Υλικών (Materials Engineer) και έκανε καριέρα στα αμυντικά προγράμματα των ΗΠΑ.
Με τις πολεμικές τέχνες ασχολείται από δέκα χρονών, ξεκινώντας με τζούντο και πυγμαχία. Στην εφηβεία και το πανεπιστήμιο έκανε αγωνιστικό καράτε και τζούντο, ενώ από το 1981 άρχισε να γίνεται γνωστός στον χώρο των πολεμικών τεχνών της Αμερικής ως μαθητής του ιαπωνικού taijutsu. Επίσης, έχει μαθητεύσει σε μια πληθώρα συστημάτων και μεθόδων όπως ταεκβοντό, ξιφασκία, ιαπωνικό bujutsu, ιαβανέζικο silat, aikido, taihojutsu, πάλη υποταγής, μάχη υποταγής, krav maga, feldenkrais, χειροπρακτική κ.ά.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και βιβλία για τις πολεμικές τέχνες και έχει επίσης γράψει λογοτεχνικά έργα και τηλεοπτικά σενάρια. Το βιβλίο του "Ο άρχοντας των κεραυνών" από τις εκδόσεις Κέδρος, κυκλοφορεί σήμερα σε επτά γλώσσες, ενώ από τις εκδόσεις Έσοπτρον κυκλοφορεί "Η μαντεία των αστραγάλων" (2004).

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8317-50-9
Book pages: 
284
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο