Product

Πολιτικές όψεις της πλήρους απασχόλησης

Product

Πολιτικές στάσεις και αντιλήψεις στην αρχή της εφηβείας

Πολιτικές προτεραιότητες και σημαντικά ζητήματα που αναδύονται σε σχέση με τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Κωδικός:
145406
Description: 

Στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, η συμφιλίωση ή εξισορρόπηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μοιάζει να αποτελεί αίτημα "πολυτελείας" και όχι πρώτης γραμμής. Γι' αυτό εξάλλου και απουσιάζει εκκωφαντικά από τη διαπραγματευτική ατζέντα. Η ανάγκη των ατόμων για οποιαδήποτε εργασία επισκιάζει την ανάγκη για ποιότητα της εργασίας, αλλά και της ζωής γενικότερα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, η συμφιλίωση ή εξισορρόπηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μοιάζει να αποτελεί αίτημα "πολυτελείας" και όχι πρώτης γραμμής. Γι' αυτό εξάλλου και απουσιάζει εκκωφαντικά από τη διαπραγματευτική ατζέντα. Η ανάγκη των ατόμων για οποιαδήποτε εργασία επισκιάζει την ανάγκη για ποιότητα της εργασίας, αλλά και της ζωής γενικότερα. Ωστόσο, ο στόχος για σημαντική αύξηση της γυναικείας απασχόλησης και ισότιμη συμμετοχή τους στην εργασία, αλλά και το πρόταγμα για ευρύτερη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα δεν μπορεί να επιτευχθούν παρά μόνο μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση των ατόμων να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους. Η προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών συμφιλίωσης προϋποθέτει την κατανόηση αλλά και υπέρβαση των περιορισμών που θέτουν το επιχειρηματικό συμφέρον, οι θεσμικές αγκυλώσεις αλλά και οι κοινωνικές αντιλήψεις.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7093-96-8
Book pages: 
67
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7093-96-8
Book pages: 
67
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο