Product

Πολιτική και αλήθεια

Product

Πολιτική και διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πολιτική και διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κωδικός:
74014
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Πρόκειται για μια έγκυρη, περιεκτική και ιδιαίτερα χρηστική παρουσίαση και ανάλυση της λειτουργίας του συστήματος διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των διαδικασιών μέσα από τις οποίες διαμορφώθηκε. Εξετάζει με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο κεντρικές πτυχές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αναφέρεται στην ιστορία, τους θεσμούς, τις πολιτικές και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

26,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρόκειται για μια έγκυρη, περιεκτική και ιδιαίτερα χρηστική παρουσίαση και ανάλυση της λειτουργίας του συστήματος διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των διαδικασιών μέσα από τις οποίες διαμορφώθηκε. Εξετάζει με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο κεντρικές πτυχές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αναφέρεται στην ιστορία, τους θεσμούς, τις πολιτικές και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εγχειρίδιο του Nugent εξετάζει τη δυναμική της ενοποίησης σε συνδυασμό με τη θεωρητική απεικόνισή της, επιτυγχάνοντας πλήρως το στόχου του: περιγράφει και αξιολογεί το πολιτικό σύστημα της Ε.Ε. με τρόπο που καθιστά την ανάλυση του σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη Ευρώπη. Το βιβλίο απευθύνεται σε ευρύ κοινό, είναι εύληπτο και αποτελεί άριστο εγχειρίδιο και σημαντική πηγή αναφοράς για κάθε ενδιαφερόμενο, είτε πρόκειται για ειδικό είτε πρόκειται για αρχάριο. Η ελληνική έκδοση είναι επικαιροποιημένη με προσθήκη -εκτός των άλλων- ενότητας για τις εκλογές του 2004 ενώ έχει εμπλουτιστεί και με επί πλέον βιβλιογραφικές αναφορές, χρονολογικό πίνακα των κυριοτέρων γεγονότων της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και οδηγό για περαιτέρω μελέτη και ευρετήριο.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-068-9
Book pages: 
744
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Neill Nungent είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Manchester Metropolitan University όπου κατέχει και την έδρα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Jean Monnet. Επίσης είναι Διευθυντής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ινστιτούτου European Union Studies στο State University της Νέας Υόρκης και επισκέπτης καθηγητής στο "The College of Europe", Bruges, Βέλγιο, καθώς και στο Centre for European Integration Studies, στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες βιβλία και άρθρα για την Ε.Ε.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-423-068-9
Book pages: 
744
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο