Product

Πολυτεχνείο 1973

Product

Πολυτεχνείο 73

Πολυτεχνείο 73

Κωδικός:
38773
Description: 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει περάσει πια στην ιστορία. Ο εορτασμός της επετείου της καθιερώθηκε από την Πολιτεία επίσημα, να γίνεται στις 17 Νοεμβρίου, ως ημέρα απόδοσης τιμής σ' αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την Ελευθερία. Μια εορταστική εκδήλωση πρέπει να έχει ένα περιεχόμενο και μια μορφή.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει περάσει πια στην ιστορία. Ο εορτασμός της επετείου της καθιερώθηκε από την Πολιτεία επίσημα, να γίνεται στις 17 Νοεμβρίου, ως ημέρα απόδοσης τιμής σ' αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την Ελευθερία. Μια εορταστική εκδήλωση πρέπει να έχει ένα περιεχόμενο και μια μορφή. Για πρακτικούς λοιπόν λόγους υπήρξε η ανάγκη ενός βιβλίου βοηθήματος, μιας Ανθολογίας, στην οποία θα μπορεί κανείς να βρει -συγκεντρωμένο πια- λογοτεχνικό και άλλο υλικό για την οργάνωση μιας περιεκτικής και μορφολογικά άρτιας εκδήλωσης, ανάξιας του έπους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κι αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του βιβλίου αυτού.
Subtitle: 
Εορταστική ανθολογία
Publications Date: 
2005
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Γιάννος γεννήθηκε στον Άγιο Ευστράτιο Λήμνου το 1940 και φοίτησε στο Γυμνάσιο της Λήμνου. Το 1960 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης με άριστα και το 1963 διορίστηκε δάσκαλος στον Άγιο Ευστράτιο. Το 1978 μετατέθηκε στην Αθήνα και δίδαξε σε σχολεία του Πειραιά και του Παλαιού Φαλήρου. Το 1980 μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε επίσης με άριστα. Έκτοτε υπηρέτησε ως διευθυντής σε σχολεία του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2001 με πραγματική υπηρεσία 38 ετών. Έργα του: "Ιστορία της Νήσου Αγίου Ευστρατίου", "Ιστορία της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λήμνου", "Πολυτεχνείο '73: Εορταστική Ανθολογία", "Τραγούδια των Σχολείων", "Ανέκδοτα για παιδιά" (σε 2 τόμους). Συνέγραψε ακόμη 15 ακόμη σχολικά βοηθήματα για μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Subtitle: 
Εορταστική ανθολογία
Publications Date: 
2005
Book pages: 
205
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο