Product

Πραγματεία περί Πόντου

Product

Πραγματεία περί της βίας

Πραγματεία περί της αποκαταστάσεως των όντων

Κωδικός:
80986
Description: 

Ο δον Μαρτίνες ντε Πασκουάλλυ (1727-1774) αποτελεί ίσως το πρόσωπο με τη σημαντικότερη επίδραση στο χώρο του ευρωπαϊκού εσωτερισμού. Συνεχιστής της μακραίωνης μυσταγωγικής παραδόσεως του Ρόδου και του Σταυρού, ιδρύει το "Τάγμα των Τεκτόνων Ιπποτών Εκλεκτών Κοέν του Σύμπαντος" το 1758 με σκοπό να υποδείξει στον άνθρωπο την οδό Αποκαταστάσεως στην πρωταρχική, προπτωτική του κατάσταση. Μέσον του: μία ολοκληρωμένη θεοσοφική διδασκαλία που οδηγεί βαθμιαία στην πρακτική της Θεουργίας - μιας Θεουργίας αποτελεσματικής, η οποία προκαλεί την αισθητή ανταπόκριση του πνευματικού κόσμου.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο δον Μαρτίνες ντε Πασκουάλλυ (1727-1774) αποτελεί ίσως το πρόσωπο με τη σημαντικότερη επίδραση στο χώρο του ευρωπαϊκού εσωτερισμού. Συνεχιστής της μακραίωνης μυσταγωγικής παραδόσεως του Ρόδου και του Σταυρού, ιδρύει το "Τάγμα των Τεκτόνων Ιπποτών Εκλεκτών Κοέν του Σύμπαντος" το 1758 με σκοπό να υποδείξει στον άνθρωπο την οδό Αποκαταστάσεως στην πρωταρχική, προπτωτική του κατάσταση. Μέσον του: μία ολοκληρωμένη θεοσοφική διδασκαλία που οδηγεί βαθμιαία στην πρακτική της Θεουργίας - μιας Θεουργίας αποτελεσματικής, η οποία προκαλεί την αισθητή ανταπόκριση του πνευματικού κόσμου. Η "Πραγματεία περί της Αποκαταστάσεως των ΄Οντων" αποτελεί ακριβώς την εσώτερη διδασκαλία του Τάγματος των Εκλεκτών Κοέν, η οποία απευθυνόταν στους Μύστες της ανωτάτης βαθμίδας. Βασιζόμενη στα κείμενα της Αγίας Γραφής, αποκαλύπτει τις κλείδες για την κατανόηση και την εφαρμογή των εσωτερικών διαστάσεων της διδασκαλίας του Χριστού.
Subtitle: 
Στις πρωταρχικές τους, θείες και πνευματικές ιδιότητες, αρετές και δυνάμεις
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-430-194-2
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο δον Ζακ ντε Λιβρόν Χοακίμ ντε λα Τουρ ντε λας Κάσας Μαρτίνες ντε Πασκουάλλυ (ή μάλλον Πασκάλλυ, όπως είναι η ορθή προφορά στην ισπανική γλώσσα) γεννήθηκε περί το 1727 (ή, κατ' άλλους, το 1710) στην περιοχή της Γρενόβλης, στη Γαλλία. Ο πατέρας του, δον ντε λα Τουρ ντε λα Κασας Μαρτίνες ντε Πασκουάλλυ, είχε γεννηθεί στο Αλικάντε της Ισπανίας το 1671· μητέρα του ήταν η Σουζάννα Δουμά ντε Ραινώ.
Για την προσωπική του ζωή λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές, πέραν του ότι ήταν καθολικός το θρήσκευμα, ότι νυμφεύθηκε την δεσποινίδα Μαργαρίτα - Αγγελική ντε Κολλά, με την οποία απέκτησε έναν γιό (ίσως δύο), και ότι πέθανε στον Άγιο Δομήνικο στις 20 Σεπτεμβρίου του 1774.
Από το 1758 διατρέχει τις περιοχές της νοτίου και νοτιοανατολικής Γαλλίας, διδάσκοντας μίαν υψηλή Δοξασία σε Τεκτονικούς κύκλους και στρατολογώντας άξια μέλη για το Τάγμα του: το "Τάγμα των Τεκτόνων Ιπποτών Εκλεκτών Κοέν του Σύμπαντος". Θεμέλιο αυτής της δοξασίας ήταν η ιδέα της "Αποκαταστάσεως", συνέπειά της δε, ήταν η πρακτική της "Θεουργίας".

Subtitle: 
Στις πρωταρχικές τους, θείες και πνευματικές ιδιότητες, αρετές και δυνάμεις
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-430-194-2
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο