Product

Προοπτικές και προσεγγίσεις

Product

Προοπτικές της Ευρώπης

Προοπτικές παρέμβασης ενάντια στην αυτοτραυματική συμπεριφορά ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές

Κωδικός:
126076
Manufacturer: 
Description: 

"Ο όρος Θετική Συμπεριφοριολογική Στήριξη (ΘΣΣ) αναφέρεται τόσο στην παροχή στήριξης για τη δημιουργία θετικής συμπεριφοράς όσο και στη φύση της στήριξης. Αποτέλεσμα της εξέλιξης της εφαρμοσμένης επιστήμης της ανάλυσης της συμπεριφοράς η ΘΣΣ προωθεί αλλαγές στο συστημικό επίπεδο και στο ατομικό παντρεύοντας την τεχνολογία της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς με τις προσωποκεντρικές αξίες και την αρχή ομαλοποίησης του συστήματος παροχής ανθρωπίνων υπηρεσιών.

16,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Ο όρος Θετική Συμπεριφοριολογική Στήριξη (ΘΣΣ) αναφέρεται τόσο στην παροχή στήριξης για τη δημιουργία θετικής συμπεριφοράς όσο και στη φύση της στήριξης. Αποτέλεσμα της εξέλιξης της εφαρμοσμένης επιστήμης της ανάλυσης της συμπεριφοράς η ΘΣΣ προωθεί αλλαγές στο συστημικό επίπεδο και στο ατομικό παντρεύοντας την τεχνολογία της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς με τις προσωποκεντρικές αξίες και την αρχή ομαλοποίησης του συστήματος παροχής ανθρωπίνων υπηρεσιών. Στόχος της δεν είναι απλά η εξάλειψη της μορφής της συμπεριφοράς απλά για τη διαδικασία της εξάλειψης αλλά η διατήριση της πολύτιμης λειτουργίας της συμπεριφοράς και η αντικατάσταση της μορφής της με κοινωνικοεκπαιδευτικά έγκυρες συμπεριφορές. Προτεραιότητά της είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο του ατόμου όσο και όσων εμπλέκονται στο περιβάλλον του μέσω παρεμβάσεων που δεν υποτιμούν το άτομο και ανοίγουν το δρόμο στην ανάπτυξη των λειτουργικών ικανοτήτων που θα καταστήσουν άχρηστη την προσφυγή στη συμπεριφορά πρόβλημα". Μάχιμος εκπαιδευτικός με σπουδές στην ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Diploma in the Advanced Study of Education, Severe learning Difficulties' master in Management of Special Needs Education' Doctorate of Philosophy) ο συγγραφέας ασχολείται ενεργά με τη διασπορά της ΘΣΣ στο πεδίο της έρευνας με παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιθεωρήσεις διεθνούς κύρους και στο πεδίο της πράξης με διδασκαλίες στη μετεκπαίδευση των δασκάλων στην ειδική αγωγή, στην ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση και σε προπτυχιακό επίπεδο. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των τεχνικών και συναισθηματικών όσων εμπλέκονται με τη συμπεριφορά πρόβλημα ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές για την ανάπτυξη επιμόρφωσης ικανής ν' αυξήσει την ποιότητα ζωής τους. "Αυτο το βιβλίο, λοιπόν, ικανοποιεί τις ανάγκες των γονέων, των δασκάλων, των μελών της κοινότητας και πάνω απ' όλα τις αναγκες των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες. Είναι καλό που μια τόσο χρήσιμη πηγή είναι τώρα διαθέσιμη για τους τόσο πολλούς ανθρώπους που τη χρειάζονται". (Edward Carr)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6748-12-Χ
Book pages: 
170
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωσταντίνος Ντίνας Γεννήθηκε και ζεί στη Λάρισσα, υπηρετώντας τη μαχόμενη εκπαίδευση και ιδιαίτερα αυτήν της ειδικής αγωγής. Είναι πατέρας δύο παιδιών.
Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και την διδακτορική του διατριβή με θέματα τη διαχείρηση των Σοβαρών Μαθησιακών Δυσκολιών, καθώς και την Αυτοτραυματική Συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.
Έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις πλήθους άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, επιστημονικές επιθεωρήσεις και βιβλία.
Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου "Μακεδονία" και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς, στην Ένωση Θετικής Συμπεριοφοριολογικής Στήριξης (Association of Positive Behavior Support) και συμμετέχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6748-12-Χ
Book pages: 
170
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο