Product

Προσανατολισμοί κλινικής ψυχολογίας

Product

Προσανατολισμοί στο Αιγαίο

Προσανατολισμοί στο Αιγαίο

Κωδικός:
45799
Manufacturer: 
Description: 

Ένα μεγάλο μέρος της φωτογραφικής αυτής εργασίας παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων τον Ιανουάριο του 1986, σε μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης του ποιητικού έργου του Οδυσσέα Ελύτη "Προσανατολισμοί", με συνδυασμό φωτεινών διαφανειών, μουσικής και ποιητικού λόγου. Ακολούθησαν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στην Αθήνα, Βόλο, Αγρίνιο, Πάτρα κ.ά.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα μεγάλο μέρος της φωτογραφικής αυτής εργασίας παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων τον Ιανουάριο του 1986, σε μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης του ποιητικού έργου του Οδυσσέα Ελύτη "Προσανατολισμοί", με συνδυασμό φωτεινών διαφανειών, μουσικής και ποιητικού λόγου. Ακολούθησαν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στην Αθήνα, Βόλο, Αγρίνιο, Πάτρα κ.ά. Τον Ιανουάριο του 1987 σε φωτογραφική έκθεση στην Αθήνα (Ελληνοαμερικανική Ένωση) παρουσιάστηκε το υλικό της πρώτης περιόδου φωτογράφησης (1982-84) και τον Σεπτέμβριο του 1987 στο Γενί Τζαμί της Μυτιλήνης (στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Πνευματικό Αιγαίο - από τη Σαπφώ στον Ελύτη") παρουσιάστηκε το υλικό της δεύτερης περιόδου φωτογράφησης (1985-87). Οι φωτογραφίες των δύο εκθέσεων αποτελούν το υλικό αυτού του βιβλίου, που έγινε πραγματικότητα με την ευγενική συμπαράσταση και πολύτιμη βοήθεια φίλων και συνεργατών. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Φωτογραφική ποιητική: Φωτογραφική προσέγγιση στο ποιητικό έργο του Οδυσσέα Ελύτη "Προσανατολισμοί"
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7646-17-7
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
24χ26
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Λίνα Λυχναρά σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο στην Αθήνα και Σύγχρονη Λογοτεχνία στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, από όπου και έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της Σύγχρονης Λογοτεχνίας. Είναι καθηγήτρια στα πανεπιστημιακά τμήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Δημοσίευσε τα δοκίμια "Οδυσσέας Ελύτης: η μεταλογική των πραγμάτων" στις εκδόσεις "Ίκαρος" και "Το μεσογειακό τοπίο στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και του Οδυσσέα Ελύτη" στις εκδόσεις "Γαβριηλίδη". Δημοσίευσε βιβλιοκριτικές στην εφημερίδα "Το Βήμα". Το πρώτο της παιδικό βιβλίο, "Η Λυδία στη Χώρα των Χρωμάτων", κυκλοφόρησε το 2004 από τις εκδόσεις "Καστανιώτη". Ακολούθησαν τα βιβλία "Στο παιχνιδόσπιτο του Άκη", "Το μυστήριο της Γαλάζιας Ακτής", "Έγκλημα στο Λευκό Βουνό", "Κίνδυνος στο νησί", "Απειλή στους αγώνες" από τις εκδόσεις Κέδρος, καθώς και "Τα άλογα της πράσινης κοιλάδας" και "Το κλεμμένο βιολί" από τις εκδόσεις Πατάκη. Για την προσφορά της στο γαλλικό πολιτισμό έχει τιμηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση με τον Aκαδημαϊκό Φοίνικα.

Subtitle: 
Φωτογραφική ποιητική: Φωτογραφική προσέγγιση στο ποιητικό έργο του Οδυσσέα Ελύτη "Προσανατολισμοί"
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7646-17-7
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
24χ26
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο