Product

Προσανατολισμοί

Product

Προσανατολισμοί

Προσανατολισμοί

Κωδικός:
166931
Description: 

Το 1951 εκδόθηκε ένα μικρό βιβλίο του Ιουλίου Έβολα, το "Orientamenti" ("Προσανατολισμοί"), ένα από τα "ιερά κείμενα" της νεοφασιστικής νεολαίας.

Γι' αυτό το δοκίμιο ο Έβολα κατηγορήθηκε για προτροπή της νεολαίας προς επαναστατικές και "τρομοκρατικές" κατά του αστικού καθεστώτος πράξεις, συνελήφθη και παρέμεινε προφυλακισμένος επί εξάμηνο πριν συρθεί σε δίκη. Ας μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για το μεταπολεμικό αστικό καθεστώς της Ιταλίας με δημοκρατικές διαδικασίες επιβληθείσες από τους νικητές...

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το 1951 εκδόθηκε ένα μικρό βιβλίο του Ιουλίου Έβολα, το "Orientamenti" ("Προσανατολισμοί"), ένα από τα "ιερά κείμενα" της νεοφασιστικής νεολαίας. Γι' αυτό το δοκίμιο ο Έβολα κατηγορήθηκε για προτροπή της νεολαίας προς επαναστατικές και "τρομοκρατικές" κατά του αστικού καθεστώτος πράξεις, συνελήφθη και παρέμεινε προφυλακισμένος επί εξάμηνο πριν συρθεί σε δίκη. Ας μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για το μεταπολεμικό αστικό καθεστώς της Ιταλίας με δημοκρατικές διαδικασίες επιβληθείσες από τους νικητές... Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου ξεκινάει η δίκη. Στην απολογία του ο Έβολα, λέει τα εξής: «Εγώ υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι τις "Φασιστικές" ιδέες. Όχι στο κατά πόσον είναι φασιστικές αλλά στο μέτρο κατά το οποίον επαναποδέχονται μια παράδοση ανώτερη και προϋπάρχουσα του φασισμού, καθόσον ανήκουν στην ιεραρχική κληρονομιά, την αριστοκρατική και παραδοσιακή του Κράτους έννοιας που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και που διατηρήθηκε στην Ευρώπη μέχρι την Γαλλική επανάσταση».
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-6804-17-8
Book pages: 
103
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-6804-17-8
Book pages: 
103
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο