Product

Προσβολή προσωπικότητας από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές

Product

Προσδεδεμένος επί της γέφυρας

Προσβολή στη λογική

Κωδικός:
130107
Αuthor: 
Description: 

Μια οξυδερκής ανάλυση του πώς η πολιτική που βασίζεται στον φόβο, στη μυστικότητα, στις πελατειακές σχέσεις και στην τυφλή πίστη σε όσα θεωρούνται αυτονόητες αλήθειες, έχει συνδυαστεί με την παρακμή της δημόσιας σφαίρας και του δημόσιου διαλόγου, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον επικίνδυνα ανορθολογικό.

16,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια οξυδερκής ανάλυση του πώς η πολιτική που βασίζεται στον φόβο, στη μυστικότητα, στις πελατειακές σχέσεις και στην τυφλή πίστη σε όσα θεωρούνται αυτονόητες αλήθειες, έχει συνδυαστεί με την παρακμή της δημόσιας σφαίρας και του δημόσιου διαλόγου, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον επικίνδυνα ανορθολογικό. "Όταν ο Πρόεδρος Μπους διέταξε τις αμερικανικές δυνάμεις να εισβάλουν στο Ιράκ, το 70% των Αμερικανών πίστευε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν αναμειγμένος σε ό,τι συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου 2001. [...] Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία τα τηλεοπτικά σποτ των 30 δευτερολέπτων επηρεάζουν περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τον ψηφοφόρο και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αποφασίζει. Παράλληλα, η χώρα έχει έναν πρόεδρο που ενδιαφέρεται ελάχιστα να "μοιραστεί" την αλήθεια με τους πολίτες. [...] Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Πόσο σημαντικό πλήγμα έχει δεχτεί η δημοκρατία μας και η λειτουργία της;" Περιέχονται τα κεφάλαια: - Η πολιτική του φόβου - Από την πίστη στην τύφλωση - Οικονομική και πολιτική εξουσία - Βολικές (αν)αλήθειες - Η επίθεση στις ατομικές ελευθερίες - Εθνική (αν)ασφάλεια - Η περιβαλλοντική κρίση - Η δημοκρατία σε κρίσιμη καμπή - Ο ενημερωμένος πολίτης - Η αναγέννηση της δημοκρατίας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6782-48-4
Book pages: 
344
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ είναι πρόεδρος του Current TV, ενός ανεξάρτητου καλωδιακού και δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού που απευθύνεται σε νεανικό κοινό και το πρόγραμμά του διαμορφώνεται από τους τηλεθεατές. Είναι επίσης πρόεδρος της Generation Investment Management, εταιρείας που επικεντρώνεται σε μια νέα προσέγγιση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Γκορ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Apple Computer, Inc., και υψηλόβαθμος σύμβουλος στην Google, Inc.
Ο Γκορ εκλέχθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το 1976 και στη Γερουσία το 1984 και το 1990 αντίστοιχα. Ανακηρύχθηκε 45ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 1993, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε για οκτώ χρόνια.
Το 2007 το ντοκιμαντέρ του Ντέιβις Γκουγκενχάιμ, με τίτλο: "Μια ενοχλητική αλήθεια" (2006), με συμπαραγωγό τον Αλ Γκορ, βραβεύτηκε με Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Για τις πρωτοβουλίες του απέναντι στην απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο Αλ Γκορ τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2007, εξ ημισείας με τη Διακυβερνητική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC).
Ο Αλ Γκορ και η γυναίκα του Τίπερ ζουν στο Νάσβιλ του Τενεσί· έχουν τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια.
Έχει γράψει τα βιβλία "Earth in the Balance: Ecology and the Human Spirit" ("Η Γη σε ισορροπία: Οικολογία και ανθρώπινο πνεύμα"), "An Inconvenient Truth" ("Μια ενοχλητική αλήθεια"), "An Inconvenient Truth: For a New Generation" (διασκευή του βιβλίου για τους νέους) και "Assault on Reason" ("Προσβολή στη λογική"), καθώς και τα: "Joined at the Heart: The Transformation of the American Family" (με την Τίπερ Γκορ), "The Spirit of Family" (με την Τίπερ Γκορ), "From Red Tape to Results: Creating a Government That Works Better and Costs Less", "Common Sense Government" και "Businesslike Government: Lessons Learned from America's Best Companies".

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6782-48-4
Book pages: 
344
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο