Product

Προτάσεις - Προοπτικές

Product

Προτάσεις για δραστηριότητες στη γραφή και ανάγνωση στο νηπιαγωγείο

Προτάσεις ανάγνωσης για την πεζογραφία μιας εποχής

Κωδικός:
60637
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο εξετάζεται το έργο των πέντε μεταπολεμικών πεζογράφων, τους οποίους ενώνει το ζωηρό ενδιαφέρον για την τέχνη και τη ζωή. Αναδεικνύονται θεματικά μοτίβα της συνολικής δημιουργίας τους, καθώς και ο συνεχής προβληματισμός τους πάνω σε συγκεκριμένες αφηγηματικές τεχνικές. Στα μελετήματα που το αποτελούν αναπτύσσεται πρώτα η πορεία του Αλεξανδρόπουλου από το ιστορικό μυθιστόρημα στη βιογραφία και την αυτοβιογραφία και στη συνέχεια εξετάζεται η προβολή του γενέθλιου τόπου σε δύο από τα μυθιστορήματα του Πλασκοβίτη (Η πόλη και Η κυρία της βιτρίνας).

15,89 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο εξετάζεται το έργο των πέντε μεταπολεμικών πεζογράφων, τους οποίους ενώνει το ζωηρό ενδιαφέρον για την τέχνη και τη ζωή. Αναδεικνύονται θεματικά μοτίβα της συνολικής δημιουργίας τους, καθώς και ο συνεχής προβληματισμός τους πάνω σε συγκεκριμένες αφηγηματικές τεχνικές. Στα μελετήματα που το αποτελούν αναπτύσσεται πρώτα η πορεία του Αλεξανδρόπουλου από το ιστορικό μυθιστόρημα στη βιογραφία και την αυτοβιογραφία και στη συνέχεια εξετάζεται η προβολή του γενέθλιου τόπου σε δύο από τα μυθιστορήματα του Πλασκοβίτη (Η πόλη και Η κυρία της βιτρίνας). Στη συνέχεια, παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο τα σύμβολα και τα φανταστικά στοιχεία επηρεάζουν τα όρια του ρεαλισμού στην πεζογραφία του Φραγκιά και σχολιάζεται η θεματική και η ποιητική του Χάκκα. Τέλος, μελετάται το πρόβλημα της επικοινωνίας που παρουσιάζουν οι ήρωες, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πεζογραφίας του Χατζή... Συνολικά το βιβλίο οδηγεί στη βαθύτερη ερμηνεία των κειμένων και αντιμετωπίζει κριτικά όχι μόνο τα ίδια τα έργα αλλά και την κριτική που τα αφορά.
Subtitle: 
Μήτσος Αλεξανδρόπουλος, Σπύρος Πλασκοβίτης, Αντρέας Φραγκιάς, Μάριος Χάκκας, Δημήτρης Χατζής
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7210-96-4
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Έρη Σταυροπούλου είναι καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη λογοτεχνία του 19ου και 20ού αι. Ασχολείται ακόμα με την έρευνα και την μελέτη του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, με ζητήματα εκδοτικής νεοελληνικών κειμένων και με την καταγραφή της μεταφρασμένης νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Subtitle: 
Μήτσος Αλεξανδρόπουλος, Σπύρος Πλασκοβίτης, Αντρέας Φραγκιάς, Μάριος Χάκκας, Δημήτρης Χατζής
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7210-96-4
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο