Product

Πρισματική μου Ευδοξία

Product

Προ των πυλών

Προ Θεού ο άνθρωπος

Κωδικός:
139786
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό ""Προ Θεού" ο άνθρωπος" εντάσσεται στη σειρά βιβλίων με σεβασμό στις "Ιερές Γραφές" και την αλήθεια κοι κεντρικό τίτλο "Οι αντιφάσεις της Βίβλου κι ο ρόλος του χριστιανικού ιερατείου". Το κέντρο βάρους του βιβλίου εστιάζεται στις κραυγαλέες αντιφάσεις των προβαλλόμενων ως "θεόπνευστων" συγγραφέων της Αγίας Γραφής (Παλαιά και Κοινή Διαθήκη), όπως γιο παράδειγμα:

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό ""Προ Θεού" ο άνθρωπος" εντάσσεται στη σειρά βιβλίων με σεβασμό στις "Ιερές Γραφές" και την αλήθεια κοι κεντρικό τίτλο "Οι αντιφάσεις της Βίβλου κι ο ρόλος του χριστιανικού ιερατείου". Το κέντρο βάρους του βιβλίου εστιάζεται στις κραυγαλέες αντιφάσεις των προβαλλόμενων ως "θεόπνευστων" συγγραφέων της Αγίας Γραφής (Παλαιά και Κοινή Διαθήκη), όπως γιο παράδειγμα: Εκθέτουν, κύριο, τον θεό τους με το να γράφουν πως "δημιούργησε" περί το 6.000 π.Χ. το Σύμπαν, τη Γη, τον άνθρωπο και κάθε άλλη μορφή ζωής, όταν: Με το σημερινά επιστημονικά δεδομένο η "ηλικία" του Σύμπαντος υπολογίζεται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια έτη, ενώ η "ηλικία" της Γης σε πάνω οπό 4,5 δισ. έτη. Εμφανίζουν τον Γιαχβέ αλλού να "λέει" ότι είναι ο μόνος θεός στον κόσμο κι αλλού να "συμμετέχει" σε "Συνέδριο των θεών" ή να "απειλεί" ότι θα τους "εξοντώσει". Σημειώνουν ότι ο Γιαχβέ είναι συνάμα και "καλός" και "κακός", "έμπλεος" αγάπης αλλά και μίσους. Αναφέρουν ότι ο θεός έχει ως "περιούσιο λαό του τον Ισραήλ", δηλαδή τους Εβραίους, αλλά δεν "διστάζει" γιο να τους τιμωρήσει να "βοηθήσει" τους αλλόθρησκους Βαβυλώνιους γιο να τους υποδουλώσουν γιο πολλές δεκαετίες. Υπογραμμίζουν ότι ο Γιαχβέ "έκανε λάθος(!)" που έπλασε τους ανθρώπους και γι' αυτό τους "κατέστρεψε" με τον κατακλυσμό του Νώε. Επέζησαν μόνο το οκτώ μέλη της οικογένειας του Νώε που βρίσκονταν στην κιβωτό του Νώε, μαζί όλα(;) το είδη ζώων και φυτών. Αλλά και πάλι τον "εμφανίζουν" ότι "έκανε λάθος" και γι' αυτό κατέστρεψε το Σόδομα και τα Γόμορρα μαζί με τους κατοίκους τους, τα ζώα και τα φυτά. Αφήνουν σαφέστατα να εννοηθεί ότι ο θεός "ευνοεί", αλλά συγχρόνως κι ότι "τιμωρεί" τους αιμομείκτες, τους κερασφόρους και τις μοιχαλίδες, τους πολύγαμους και τους ερωτικά "βιτσιόζους": Αδελφός ν' αποκτά παιδιά με την αδελφή του, πατέρας ν' αποκτά παιδιά με τις κόρες του, πεθερός ν' αποκτά παιδιά με τη νύφη του, άλλοι, όπως οι βασιλείς του Ισραήλ Δαβίδ και Σολομών, που αποτελούν τη "σαρκική ρίζα του Ιησού", να έχουν πολλές νόμιμες συζύγους και πολλές παλλακίδες. Αποκαλύπτουν ότι ο Γιαχβέ όχι μόνον "παρότρυνε" τους Εβραίους να επιχειρούν συνεχώς κατακτητικούς πολέμους ενάντιο σε γειτονικούς λαούς, αλλά "παρουσιάζεται" ο ίδιος και ως "στρατιωτικός ηγέτης τους" γιο να είναι βέβαιη η νίκη. Στρέφουν τον "θεό-Υιό" (Χριστό) ενάντlα στον "θεό-Πατέρα" (Γιαχβέ) σε ζητήματα όπως: Η αργία του Σαββάτου, η περιτομή, η μοιχεία, η πορνείο, η πολυγαμία, οι πόλεμοι και η ειρήνη, ο Μεσσιανισμός, η σωτηρία-λύτρωση των ανθρώπων κλπ. Καταγράφουν ακόμα το "στοίχημα" του Γιαχβέ και του Σατανά για τις αντοχές στο "σατανικά βασανιστήριο" του Ιώβ, τη "μονομοχία" του Ιησού με τον Σατανά, τις σχέσεις των αποστόλων Παύλου και Ιωάννη με τον Σατανά, τη "μάχη" κατά του Σατατά, εκεί πάνω στον"ουρανό", τους "Αντίχριστους" της Αγίας Γραφής και τη βιβλική δαιμονολογία.
Subtitle: 
Οι αντιφάσεις της Βίβλου κι ο ρόλος του χριστιανικού ιερατείου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8318-50-5
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Χολιβελάκης είναι δημοσιογράφος και λογοτέχνης. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της International Federation of Journalists. Διετέλεσε και μέλος του προεδρείου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Δημοσιογραφεί απ' το 1956. Εργάστηκε για χρόνια στις αθηναϊκές εφημερίδες "Ακρόπολις", "Απογευματινή", "Η Βραδυνή", "Εξόρμηση", "Η Αυγή", "Ριζοσπάστης" κ.ά. Εργάστηκε στην "Τηλεόραση 902", στον "902 Αριστερά στα FM" και στο τηλεοπτικό "Κανάλι 54-Τηλεφώς". Διετέλεσε καθηγητής δημοσιογραφίας και σύμβουλος σε θέματα Τύπου σε Υπουργεία και ΔΕΚΟ. Διετέλεσε μέλος διοικητικών οργάνων της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου και της ΕΣΗΕΑ.
Από το 1973 άρχισε να δημοσιεύει διηγήματά του και νουβέλες σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 1986 από τις εκδόσεις "Ιδεολογία" κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Έρωτες Αγίων-Η σεξουαλική ζωή των Αβραάμ, Μωυσή, Ιησού, Παύλου, Μωάμεθ, Βούδα, Κομφούκιου κ.ά." σε δύο εκδόσεις, το 2003 κυκλοφόρησε σε 3η έκδοση κατάλληλα εμπλουτισμένη και επίκειται 4η έκδοση. Το 1987 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Άγγελοι και Διάβολοι, με το ψευδώνυμο Δανιήλ Βαρνάβας" (εκδόσεις 'Ίω. Φλώρου"). Το 1992 εκδόθηκε το βιβλίο του "Η Εξομολόγηση ενός δημοσιογράφου" (από τον Μορφωτικό Πνευματικό Σύλλογο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία). Τον Οκτώβρη του 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Αιρέσεις και δόγματα" σε λεξικογραφημένη μορφή, με 6.000 λήμματα και 4.000 τίτλους ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας (εκδ. "Ιω. Φλώρου").
Διετέλεσε διευθυντής σύνταξης κι αρθρογράφος στο περιοδικό "Επικοινωνία Λογοτεχνών", δημοσιογραφικό όργανο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Από τον Ιούλη του 2002 έως και σήμερα είναι επιφυλλιδογράφος στην αθηναϊκή ημερησία απογευματινή εφημερίδα, στο ανά Σάββατο ένθετο "Φιλολογική Βραδυνή" με τίτλο "Πνευματικές Τομές".
Για το λογοτεχνικό και δημοσιογραφικό του έργο ο Δημήτρης Χαλιβελάκης τιμήθηκε και βραβεύθηκε:
Στις 12-12-2000 στο ξενοδοχείο "Χίλτον", το "Κοινωφελές Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση", τον βράβευσε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, "για το πολύχρονο δημοσιογραφικό του έργο και τη συμβολή του στη δημοσιογραφική εκπαίδευση".
Στις 29 Νοέμβρη 2001 το διήγημά του "Τα περάσματα..." απέσπασε το 1ο Βραβείο του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών οργανώσεων.

Subtitle: 
Οι αντιφάσεις της Βίβλου κι ο ρόλος του χριστιανικού ιερατείου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-8318-50-5
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο