Product

Πρωτοπορία: Αριστουργήματα της Συλλογής Κωστάκη

Product

Πρωτοπόροι της ελληνικής ελευθερίας

Πρωτοποριακή επιτυχία κατά του καρκίνου του προστάτη

Κωδικός:
100235
Description: 

Ο καρκίνος του προστάτη είναι το πιο συχνό είδος καρκίνου στους άντρες και η δεύτερη αιτία θανάτου από την επάρατη νόσο μετά τον καρκίνο των πνευμόνων.

Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, τα αίτια του συγκεκριμένου είδους καρκίνου και οι μέθοδοι διάγνωσής του, ενώ επιχειρείται να δοθεί σαφής απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο είναι δυνατή η πρόληψή του.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι το πιο συχνό είδος καρκίνου στους άντρες και η δεύτερη αιτία θανάτου από την επάρατη νόσο μετά τον καρκίνο των πνευμόνων. Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, τα αίτια του συγκεκριμένου είδους καρκίνου και οι μέθοδοι διάγνωσής του, ενώ επιχειρείται να δοθεί σαφής απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο είναι δυνατή η πρόληψή του. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις μεθόδους θεραπείας που ακολουθούνται σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στη βραχυθεραπεία, στην οποία βασίζεται η μέθοδος Κουτρουβέλη. Η μέθοδος αυτή έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στη θεραπεία όλων των μορφών του καρκίνου του προστάτη και εφαρμόζεται από το 1994 στις ΗΠΑ και από το 2004 σε Ρωσία και Ελλάδα. Επιπλέον, το βιβλίο δίνει απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα για τον καρκίνο του προστάτη: -Ποια είναι η συχνότητά του; -Τι σημαίνει "προφίλ κινδύνου"; -Είναι δυνατή η πρόληψή; -Ποιες εξετάσεις τον ανιχνεύουν; -Όταν έχει διαγνωστεί, πώς μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι δεν έχει ήδη εξαπλωθεί;
Subtitle: 
3-D στερεοτάξις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1347-1
Book pages: 
124
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Κουτρουβέλης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάουαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάγεται από το Φενεό Κορινθίας, όπου και γεννήθηκε. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων πήγε στην Αμερική, όπου πήρε την ειδικότητα του Ακτινολόγου-Ογκολόγου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της ακτινοθεραπείας και της θεραπείας με πυρηνική ενέργεια στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο του Οντάριο του Καναδά. Στο ετήσιο Παναμερικανικό Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ το 1992, του απονεμήθηκε το βραβείο διακεκριμένων ιατρών-επιστημόνων της Αμερικής.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών της Ουάσινγκτον επί δύο χρόνια. Στη δεκαετία του 1990, μετά από πολλές έρευνες και επιτυχείς πρακτικές εφαρμογές, εφεύρε το στερεοτακτικό σύστημα τριών διαστάσεων που χρησιμοποιείται για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς ιατρικούς σκοπούς, εφεύρεση για την οποία του απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των αρμόδιων υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Αμέσως άρχισε να εφαρμόζει το σύστημα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με χρήση ραδιενεργών πηγών. Εδώ και μια δεκαετία είναι διευθυντής του Ουροακτινολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ. Έχει εφαρμόσει τη μέθοδό του με επιτυχή αποτελέσματα σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς απ' όλο τον κόσμο. Απ' αυτούς οι 150 είναι Έλληνες που τον επισκέφθηκαν από την Ελλάδα.
Πρόσφατα προσκήθηκε από τη Ρωσική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και δίδαξε τη μέθοδό του, που σήμερα εφαρμόζεται στη χώρα. Είναι ένας από τους σημαντικούς πολέμιους του καρκίνου του προστάτη. Εδώ και ένα χρόνο η μέθοδός του εφαρμόζεται και στην Ελλάδα από τον ίδιο σε συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Subtitle: 
3-D στερεοτάξις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1347-1
Book pages: 
124
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο