Product

Πρόγραμμα αναζωογόνησης

Product

Πρόγραμμα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών

Πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης

Κωδικός:
90785
Manufacturer: 
Description: 

Τι είναι "συναισθηματική νοημοσύνη" και για ποιο λόγο παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας; Είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι πολλοί από εμάς θεωρούν ότι τα συναισθήματα είναι σε ανταγωνιστική θέση με τη λογική. Αυτού του είδους το σκεπτικό έχει επηρεάσει βαθιά τον πολιτισμό μας και ιδιαίτερα τον τομέα της εκπαίδευσης.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι είναι "συναισθηματική νοημοσύνη" και για ποιο λόγο παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας; Είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι πολλοί από εμάς θεωρούν ότι τα συναισθήματα είναι σε ανταγωνιστική θέση με τη λογική. Αυτού του είδους το σκεπτικό έχει επηρεάσει βαθιά τον πολιτισμό μας και ιδιαίτερα τον τομέα της εκπαίδευσης. Το βιβλίο αυτό μπορεί να δοθεί σαν μια καλή ευκαιρία για το δάσκαλο ή το γονιό να γίνει ένας "ενσυναισθητικός ακροατής". Να μάθει να ακούει το παιδί και να το παρατηρεί. Μέσα λοιπόν από τις ιστορίες, τις δραστηριότητες του βιβλίου και τη δραματοποίηση θα μπορεί ο ενήλικας να εστιάσει την προσοχή του στη γλώσσα του σώματος του παιδιού, στις εκφράσεις του προσώπου του, τις χειρονομίες του, ενώ θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει ένα λεξιλόγιο με το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει και να εκφράζει με ακρίβεια τα συναισθήματά του. Θα βοηθήσει επίσης το παιδί να αποκτήσει "συναισθηματική ενσυναίσθηση", δηλαδή, να κατανοεί τα συναισθήματα των συνανθρώπων του. Μέσα από τις εικόνες του βιβλίου τα συναισθήματα αυτά και ιδιαίτερα τα δυσάρεστα, που φαίνονται στα παιδικά μάτια περίεργα, μυστηριώδη και ανεξερεύνητα, μπαίνουν ξαφνικά σε κάποια πλαίσια και σταματάνε να τα φοβούνται. Η συναισθηματική αγωγή των παιδιών χρειάζεται αγάπη, έντονο ενδιαφέρον και υπομονή με σκοπό να κερδίσουν τα παιδιά τη συναισθηματική νοημοσύνη που τους χρειάζεται για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν τις ομορφιές της ζωής, αλλά και τις προκλήσεις και τους κινδύνους της.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-333-389-1
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βασιλικη Πλωμαρίτου αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Capitol University των ΗΠΑ και είνια κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου "Master in Education" από το Open University, Milton Keynes, UK, με διάκριση στη μεταπτυχιακή της διατριβή. Επίσης, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος "Advanced Diploma in Special Needs in Education" και "Postgraduate Certificate in the Coordination of Special Educational Provision" από το Open University, Milton Keynes, UK. Απέκτησε το δίπλωμα "Diploma in Adcanced Conselling Skill" και το "Certificate in Gestalt Therapy" από το Stonebridge Associated Colleges of London, UK, όπως επίσης και το "Certificate of Continuing Professional Development in Cognitive Behavioural Therapy" από το University of Paisley, UK, και το "Certificate in Cognitive Behavioural Therapy" από το Institute of Counselling of Glascow, UK. Από το 2004 έως σήμερα εργάζεται σαν ειδική παιδαγωγός και σύμβουλος με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε σεμινάρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου: "Πρόγραμμα Συναισθηματικής Νοημοσύνης" για παιδιά του δημοτικού σχολείου από τις εκδόσεις Γρηγόρη, και του βιβλίου "Charlie: A Boy With Reading Difficulties and His Dream" που τιμήθηκε με το βραβείο EVVY Award, εκδόσεις OUTSKIRTSPRESS.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-333-389-1
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο