Product

Πρόσφυγες στο Ηράκλειο του μεσοπολέμου

Product

Προσφυγή

Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, Πόντου και Ανατολικής Θράκης στην Κέρκυρα

Κωδικός:
92629
Manufacturer: 
Description: 

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, η Κέρκυρα λειτούργησε ως κέντρο υποδοχής προσφύγων. Ως στόχος της μελέτης αυτής τέθηκε η αποκάλυψη όλων εκείνων των ιδιαιτεροτήτων που επηρέασαν, διαμόρφωσαν και επέβαλαν εν τέλει συγκεκριμένες λύσεις στα επιμέρους ζητήματα, όπως αυτά αναδύθηκαν από την έλευση των προσφύγων στην Κέρκυρα.

18,22 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, η Κέρκυρα λειτούργησε ως κέντρο υποδοχής προσφύγων. Ως στόχος της μελέτης αυτής τέθηκε η αποκάλυψη όλων εκείνων των ιδιαιτεροτήτων που επηρέασαν, διαμόρφωσαν και επέβαλαν εν τέλει συγκεκριμένες λύσεις στα επιμέρους ζητήματα, όπως αυτά αναδύθηκαν από την έλευση των προσφύγων στην Κέρκυρα. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στους τρόπους έλευσης και αναχώρησης των προσφύγων (ομαδικές και μεμονωμένες), στην προσπάθεια καταγραφής του προσφυγικού πληθυσμού, στην προσωρινή και μόνιμη στέγασή του, στις δυσχέρειες επαγγελματικής του αποκατάστασης, στα προβλήματα υγείας που προέκυψαν. Στη συνέχεια εξετάζεται η κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωσή τους αναδεικνύοντας το ρόλο που έπαιξαν οι τόποι προέλευσης, τα δημογραφικά και κοινωνικά τους χαρακτηριστικά, η στέγαση και η επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και οι μορφές συλλογικής τους δράσης.
Subtitle: 
1922-1932
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-310-306-3
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σπυρίδων Μουρατίδης, ανώτερος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι απόφοιτος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πτυχιούχος Νομικής και διδάκτωρ Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σχετικές με τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ το πεδίο έρευνάς του βρίσκεται στο χώρο της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.

Subtitle: 
1922-1932
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-310-306-3
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο