Product

Πρόσω ολοταχώς

Product

Πρόσω ολοταχώς για Τήνο

Πρόσω ολοταχώς

Κωδικός:
125534
Manufacturer: 
Description: 

... Συνέχισα να κολυμπάω σαν τρελός με το φόβο ότι ξαφνικά θα καταλάβω ότι παρασύρομαι, μέχρι που άρχισα να μην έχω άλλες δυνάμεις. Γύρισα και είδα ότι τα δυο κομμάτια του πλοίου είχαν χαθεί πια στο βάθος της θάλασσας. Έμεινα λαχανιασμένος ανάμεσα στις φυσαλίδες που ανέβαιναν από το βάθος και κοίταξα γύρω μου. Αυτό που βλέπει κανείς μετά το ναυάγιο είναι ίσως πιο τρομακτικό και από το ίδιο το ναυάγιο. Υπήρχαν βαρέλια, σπασμένα ξύλα, κομμάτια ύφασμα, μουσαμάδες, κάτι σωλήνες ταπωμένοι που επέπλεαν, σχοινιά και οτιδήποτε άλλο ελαφρύτερο από το νερό ξέφυγε από το πλοίο. Και πιο πέρα τίποτα.

18,86 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... Συνέχισα να κολυμπάω σαν τρελός με το φόβο ότι ξαφνικά θα καταλάβω ότι παρασύρομαι, μέχρι που άρχισα να μην έχω άλλες δυνάμεις. Γύρισα και είδα ότι τα δυο κομμάτια του πλοίου είχαν χαθεί πια στο βάθος της θάλασσας. Έμεινα λαχανιασμένος ανάμεσα στις φυσαλίδες που ανέβαιναν από το βάθος και κοίταξα γύρω μου. Αυτό που βλέπει κανείς μετά το ναυάγιο είναι ίσως πιο τρομακτικό και από το ίδιο το ναυάγιο. Υπήρχαν βαρέλια, σπασμένα ξύλα, κομμάτια ύφασμα, μουσαμάδες, κάτι σωλήνες ταπωμένοι που επέπλεαν, σχοινιά και οτιδήποτε άλλο ελαφρύτερο από το νερό ξέφυγε από το πλοίο. Και πιο πέρα τίποτα. Νερό και σκοτάδι. Λίγο λεπτά αργότερα άρχισα να μαζεύονται και οι ζωντανοί… ... Τότε ο Ωνάσης με τη βαριά φωνή του μου λέει: "Βρε Πετροπουλέα, δεν φοβάσαι που ήρθες στη φωλιά μας μόνος σου; Εδώ μέσα και ο Θεός το σκέφτεται να μπει μόνος του". Εγώ αυτά τα παιχνίδια των επιχειρηματικών τα είχα ξαναπαίξει. Ίσως όχι στο επίπεδο του Ωνάση, αλλά η λογική τους παραμένει ίδια. Έτσι, με σθεναρή φωνή του απαντώ: "Τι να φοβηθώ, κύριε Ωνάση; Αν καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι περίεργο, εσένα και το γαμπρό σου θα σας φάω σίγουρα. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εάν φάω εσένα και το γαμπρό του, τι αξία έχουν οι άλλοι;"... Επικράτησε για λίγο μια μουγκαμάρα μέχρι που ο Ωνάσης χαμογελάει και με δυνατή φωνή γυρίζει και λέει στους υπόλοιπους: "Να, ρε, παλικάρι! Τέτοιους θέλουμε, όχι κωθώνια".
Subtitle: 
Έργα και ημέρες ενός παρ' ολίγον συνηθισμένου ανθρώπου
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89437-2-8
Book pages: 
497
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χριστόφορος Πετροπουλέας γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Μάνης στις δυτικές πλαγιές του Ταϋγέτου. Δεκατεσσάρων χρόνων αρχίζει την περιπέτειά του στις ελληνικές θάλασσες μ' ένα μικρό τρεχαντήρι, για να μεταπηδήσει αργότερα στα μεγάλα βαπόρια που διέσχιζαν τους ωκεανούς, άλλοτε μεταφέροντας εμπορεύματα και άλλοτε εμπλεκόμενος στη δίνη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, ναυαγώντας εφτά φορές.
Αποκλεισμένος από την Ελλάδα στη διάρκεια της Κατοχής, μεταναστεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνέχεια κατατάσσεται στο αμερικανικό ναυτικό όπου παίρνει μέρος στις αποβάσεις της Νορμανδίας και της Σικελίας και του δίνεται η δυνατότητα να διακριθεί.
Μετά το τέλος του πολέμου, στεριανός πια, ξεκινά μια δεύτερη και εξίσου πολυτάραχη και επιτυχημένη καριέρα στον ταξιδιωτικό κλάδο, όπου εξελίσσεται σε βασικό παράγοντα της αεροπορικής κίνησης μεταξύ Νέας Υόρκης και Ελλάδας, και αργότερα στον κλάδο της μουσικής, όπου γίνεται ένας από τους βασικότερους διανομείς παγκόσμιας μουσικής στις ΗΠΑ.

Subtitle: 
Έργα και ημέρες ενός παρ' ολίγον συνηθισμένου ανθρώπου
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-89437-2-8
Book pages: 
497
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο