Product

Παράλληλες Γραμματικές ως Αποτέλεσμα Γλωσσικής Επαφής. Η περίπτωση της Οφίτικης

Product

Ευρετήριο Νόμων και Διαταγμάτων 1833-1924

Πωγωνίσιος Λόγος

Κωδικός:
42361P
Εκδότης: 
40,00 €

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Subtitle: 
Γλωσσικά και Παροιμίες
Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
2010
Αριθ. Σελίδων: 
288
Διαστάσεις Βιβλίου: 
25x17,5
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1

Ο Κώστας Γ. Τσιλιμαντός γεννήθηκε στην Πωγωνιανή της Ηπείρου, όπου και έφτασε μέχρι τη δεύτερη τάξη του εκεί Γυμνασίου χωρίς και να την τελειώσει. Με τον εμφύλιο οι σπουδές διακόπηκαν. Έμεινε ένα χρόνο στα Λυόμενα Αμπελοκήπων, στα Γιάννενα, και στη συνέχεια βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και φοίτησε διαδοχικά στο Ζωγράφειο και στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, από την οποία αποφοίτησε. Σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και τέλειωσε τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στο Δ.Μ.Ε. Υπηρέτησε ως Καθηγητής στην Πόλη (Μεγάλη Σχολή, Ιωακείμειο, Θεολογική Σχολή Χάλκης), στη συνέχεια έγινε Γυμνασιάρχης και αργότερα Διευθυντής Λυκείου.
Από μικρός έγραφε στίχους. Στην Πόλη δημοσίευσε μερικά πρώτα του επιτεύγματα στο "Παιδικό φως". Συνεργάστηκε με την "Ηπειρωτική Εστία" με πολλά ποιήματα του, ένα φεγγάρι και κριτικές. Από τις στήλες του περιοδικού αυτού παρουσίασε σε μετάφραση Τούρκους ποιητές και διηγηματογράφους.
Μετάφρασε δοκιμαστικά το Θέογνη, εξέδωσε ένα βιβλίο με συλλογή ανεκδότων από τους αρχαίους με το γενικό τίτλο "Φιλόγελως" και δύο ποιητικές συλλογές "Pectore abimo" και "Μ' ένα δρεπάνι φως".
Η "Ανθολογία Κων/πολιτών ποιητών του εικοστού αιώνα" τον συμπεριέλαβε στις σελίδες της.
Συνεργάστηκε με τη μηνιαία πολιτική εφημερίδα "Επτάλοφος" με κριτικές, ταξιδιωτικά, ιστορικά, φιλολογικά, εκπαιδευτικά και λογοτεχνικά θέματα καθ' όλο το διάστημα του βίου του.
Τώρα διατελεί συνεργάτης του περιοδικού "Φηγός" που εκδίδεται από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, την ημερήσια εφημερίδα της ίδιας πόλης "Πρωινός λόγος" και τη μηναία εφημερίδα των εδώ Κων/πολιτών "Ο Πολίτης".
Η μετάφραση της "Αινειάδας" αποτέλεσε γι' αυτόν έργο ζωής.

Subtitle: 
Γλωσσικά και Παροιμίες
Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
2010
Αριθ. Σελίδων: 
288
Διαστάσεις Βιβλίου: 
25x17,5
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1