Product

Πύρρος

Product

Πύρρος ο Μέγας

Πύρρος ο βασιλιάς της Ηπείρου

Κωδικός:
95748
Manufacturer: 
Description: 

Στην παγκόσμια ιστορία πολλοί στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες διακρίθηκαν για την στρατηγική ικανότητα ή την πολιτική ιδιοφυία, την ανδρεία ή την διορατικότητα. Όλίγοι όμως από αυτούς, και ανάμεσά τους ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Πύρρος ο Αετός, συγγενείς άλλωστε εξ αίματος, συνεδίαζαν άψογα τις αρετές του στρατηλάτη με λαμπρή μόρφωση και φιλοτεχνία, την ικανότητα στην άρτια οργάνωση του κράτους με υψηλόφρον ήθος και ανδρεία.

8,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στην παγκόσμια ιστορία πολλοί στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες διακρίθηκαν για την στρατηγική ικανότητα ή την πολιτική ιδιοφυία, την ανδρεία ή την διορατικότητα. Όλίγοι όμως από αυτούς, και ανάμεσά τους ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Πύρρος ο Αετός, συγγενείς άλλωστε εξ αίματος, συνεδίαζαν άψογα τις αρετές του στρατηλάτη με λαμπρή μόρφωση και φιλοτεχνία, την ικανότητα στην άρτια οργάνωση του κράτους με υψηλόφρον ήθος και ανδρεία. Του Πύρρου την ιστορία, ο συγγραφέας αντιμετώπισε με σεβασμό και ιστορική συνέπεια, αναπτύσσοντας το θέμα από τη γέννηση ώς το θάνατο του ήρωα, σε ένα κείμενο που ρέει χωρίς διακοπές νοημάτων και γεγονότων, ένα κείμενο πλήρες και τεκμηριωμένο, και συγχρόνως εύχρηστο και περιεκτικό.
Subtitle: 
Ένας έντιμος πολέμαρχος
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7812-38-7
Book pages: 
94
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Α. Τσιλιγιάννης γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης νομικά και φιλολογία. Υπήρξε διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος. Έγραψε βιβλία για τις δημόσιες σχέσεις και πολλά με ιστορικά και θρησκευτικά θέματα.
Ανεύρε πολλά παλαιά και άγνωστα χειρόγραφα, τα οποία σχολίασε και εξέδωσε σε πολυτελείς τόμους και έτσι συμπλήρωσε την ιστορία της ελληνικής γραμματείας του 16ου αιώνα. Έλαβε διάφορα βραβεία με κορυφαίο το της Ακαδημίας Αθηνών.
Σήμερα είναι δικηγόρος παρ' Αρείο Πάγω, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας.

Subtitle: 
Ένας έντιμος πολέμαρχος
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7812-38-7
Book pages: 
94
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο