Product

Πως ο Οβελίξ έπεσε στη χύτρα του Δρουίδη όταν ήταν μικρός

Product

Πώς οδηγηθήκαμε στην 21η Απριλίου 1967

Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Κωδικός:
68805
Description: 

Ο Μαρσέλ Προυστ, συγγραφέας του "Αναζητώντας το χαμένο χρόνο", ενός από τα σπουδαιότερα και εκτενέστερα έργα του 20ού αιώνα, υπήρξε μια από τις ανεκτίμητες αυθεντίες ως προς το πως μπορούμε να ζήσουμε βίο πλουσιότερο, ευτυχέστερο και πιο επιτυχημένο. Αν και ο ίδιος σπανίως ήταν ευτυχής, το "Πως ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου" αποτελεί μια καταπληκτική μελέτη που μας δείχνει πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από το έργο του.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Μαρσέλ Προυστ, συγγραφέας του "Αναζητώντας το χαμένο χρόνο", ενός από τα σπουδαιότερα και εκτενέστερα έργα του 20ού αιώνα, υπήρξε μια από τις ανεκτίμητες αυθεντίες ως προς το πως μπορούμε να ζήσουμε βίο πλουσιότερο, ευτυχέστερο και πιο επιτυχημένο. Αν και ο ίδιος σπανίως ήταν ευτυχής, το "Πως ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου" αποτελεί μια καταπληκτική μελέτη που μας δείχνει πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από το έργο του. Το βιβλίο αυτό δίνει την εικόνα του Προυστ καλύτερα από αναρίθμητες βιογραφίες. Γραμμένο με την κομψότητα και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν τα βιβλία του Αλαίν ντε Μποττόν, αποτελεί ένα έξοχο βιογραφικό σκαρίφημα μιας από τις σαγηνευτικότερες μορφές της λογοτεχνίας και μια πνευματώδη σπουδή στη φιλολογική κριτική. Βασισμένος στα πιο συνηθισμένα παράπονα για την καθημερινή ζωή, ο Αλαίν ντε Μποττόν αποκαλύπτει τις σκέψεις του Προυστ για θέματα όπως: - Πώς να αναζωογονήσεις μια σχέση - Πώς να επιλέξεις καλό γιατρό - Πώς να απολαύσεις τις διακοπές - Πώς να επωφεληθείς από κάτι που σε βασανίζει - Πώς να κάνεις πολλούς φίλους - Γιατί δεν πρέπει να διαβάζεις πολλά βιβλία - Γιατί δεν πρέπει να πλαγιάσεις ποτέ με κάποιον ή κάποια στο πρώτο ραντεβού - Γιατί να μην ψωνίζεις ρούχα βιαστικά. Απ' όλα αυτά προκύπτει μια ολοζώντανη προσωπογραφία εκείνου του εκκεντρικού αλλά βαθύτατα συμπονετικού ανθρώπου που βασίζεται στις επιστολές, στα δοκίμια και στα λογοτεχνικά έργα του. Παρά τη φήμη του ως ανθρώπου που πέρασε τη ζωή του σ' ένα δωμάτιο με μονωμένους τοίχους, ο Προυστ είχε να προσφέρει σοφία σχετικά με τα εγκόσμια και υποστήριζε πως, αν του δινόταν η ευκαιρία, θα μπορούσε να πει ακόμα και στον Σουάν πώς να κερδίσει την Οντέτ.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-0398-0
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλαίν ντε Μποττόν γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας το 1969 και μεγάλωσε στην Ελβετία και την Αγγλία. Μιλάει γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά. Το "Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου" πρωτοεκδόθηκε το 1997 και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, επιτυχία που συνάντησαν, έκτοτε, και τα επόμενα βιβλία του. Έχει γράψει ακόμη τα εξής: "Essays in Love" (1993), "The Romantic Movement" (1994), "Kiss and Tell" (1995), "The Consolations of Philosophy" (2000), "The Art of Travel" (2001), "Status Anxiety" (2004), "The Architecture of Happiness" (2006), "The Pleasures and Sorrows of Work" (2009), "The Consolations of Philosophy" (2010). Διδάσκει φιλοσοφία στο London University. Είναι ιδρυτής των The School of Life (www.theschooloflife.com), ενώ διευθύνει την ομώνυμη σειρά βιβλίων, που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-16-0398-0
Book pages: 
231
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο