Product

Πως σχεδιάζουμε και διδάσκουμε λογοτεχνία στο γυμνάσιο και στο λύκειο

Product

Πώς σώθηκε ο κόσμος

Πώς σχηματίστηκε η Καινή Διαθήκη

Κωδικός:
15531
Manufacturer: 
Description: 

Πώς αποκτήσαμε την Καινή Διαθήκη; Δεν έπεσε, βέβαια, από τον ουρανό. Ενώ είμαστε σίγουροι για τη θεοπνευστία της Καινής Διαθήκης, αγνοούμε πολλές φορές τον ανθρώπινο παράγοντα και τις συνθήκες που μεσολάβησαν, μέχρις ότου η Καινή Διαθήκη φθάσει σε μας.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι πολύτιμο. Θα βρείτε σ' αυτό όλα τα στοιχεία που ζητάτε σχετικά με την προέλευση, τη συλλογή, την αντιγραφή των κειμένων και το πώς αυτά συμπεριλήφθηκαν στον Κανόνα. Ο συγγραφέας του θα δώσει απαντήσεις σε ποικίλα ερωτήματα, όπως:

6,74 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πώς αποκτήσαμε την Καινή Διαθήκη; Δεν έπεσε, βέβαια, από τον ουρανό. Ενώ είμαστε σίγουροι για τη θεοπνευστία της Καινής Διαθήκης, αγνοούμε πολλές φορές τον ανθρώπινο παράγοντα και τις συνθήκες που μεσολάβησαν, μέχρις ότου η Καινή Διαθήκη φθάσει σε μας. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι πολύτιμο. Θα βρείτε σ' αυτό όλα τα στοιχεία που ζητάτε σχετικά με την προέλευση, τη συλλογή, την αντιγραφή των κειμένων και το πώς αυτά συμπεριλήφθηκαν στον Κανόνα. Ο συγγραφέας του θα δώσει απαντήσεις σε ποικίλα ερωτήματα, όπως: - Πώς γράφτηκαν τα βιβλία και τα κείμενά τους στον πρώτο αιώνα; - Τι παρακίνησε τους πρώτους Χριστιανούς να καταγράψουν σε παπύρους τα γεγονότα και τα στοιχεία που γνώριζαν; - Πώς κυκλοφόρησαν οι αφηγήσεις και τα λόγια του Ιησού, πώς μεταδόθηκαν και πώς καταγράφτηκαν τα Ευαγγέλια; - Μπορούσε ένας βιβλιοθηκάριος του πρώτου αιώνα να ξεχωρίζει ένα Ευαγγέλιο από τις Πράξεις ή την Αποκάλυψη; - Πότε και πώς γράφτηκαν τα κείμενα της Καινής Διαθήκης; - Τι γνωρίζουμε για τον αρχαίο τρόπο αλληλογραφίας, τους γραμματείς και τα "αρχαία βιβλιοπωλεία"; - Γιατί συμπεριλήφθηκαν τέσσερα Ευαγγέλια και όχι μόνον ένα; - Πώς στάλθηκαν οι Επιστολές του Παύλου εδώ κι εκεί και πώς συλλέχθηκαν σε μια μοναδική συλλογή; - Ποιος πήρε την απόφαση -και με ποια κριτήρια- ποια από τα κείμενα θα συμπεριλαμβάνονταν μέσα στην Καινή Διαθήκη; - Υπάρχουν και άλλες Επιστολές, Ευαγγέλια και Πράξεις που επρόκειτο να συμπεριληφθούν στην Καινή Διαθήκη, αλλ' όμως δεν μπήκαν;
Subtitle: 
Προέλευση, συλλογή, κείμενο και κανόνας
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7241-36-3
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Arthur G. Patzia είναι αναπληρωτής καθηγητής της Καινής Διαθήκης και διευθυντής του Θεολογικού Σεμιναρίου Fuller στη Βόρεια Καλιφόρνια. Είναι,επίσης, συγγραφέας των Επιστολών - με σχόλια - προς Εφεσίους, Κολοσσαείς, Φιλήμονα στη σειρά του New International Biblical Commentary.

Subtitle: 
Προέλευση, συλλογή, κείμενο και κανόνας
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7241-36-3
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο