Product

Ρέκβιεμ για τα μέσα επικοινωνίας

Product

Ρέκβιεμ για τη γυάλινη πολιτεία

Ρέκβιεμ για τη Γρανάδα

Κωδικός:
68496
Manufacturer: 
Description: 

Είναι η ιστορία της χαμένης Εδέμ. Η μελαγχολική ιστορία ενός βασιλείου, του τελευταίου προπύργιου του Ισλάμ στην Ισπανία. Μετά από 700 χρόνια, στα οποία οι τέχνες και οι επιστήμες ανταγωνίσθηκαν τους αρχαίους πολιτισμούς της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ρώμης, η λάμψη του βασιλείου της Γρανάδας έσβησε βίαια από τη δύναμη των χριστιανικών όπλων.
Η ιστορία του Μποαβδίλ, του τελευταίου μουσουλμάνου βασιλιά της Ανδαλουσίας, που η μοίρα τον διάλεξε για να παραδώσει στους χριστιανούς τον παράδεισο των πηγών, των λουλουδιών, των αυλών, των αηδονιών.

16,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Είναι η ιστορία της χαμένης Εδέμ. Η μελαγχολική ιστορία ενός βασιλείου, του τελευταίου προπύργιου του Ισλάμ στην Ισπανία. Μετά από 700 χρόνια, στα οποία οι τέχνες και οι επιστήμες ανταγωνίσθηκαν τους αρχαίους πολιτισμούς της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ρώμης, η λάμψη του βασιλείου της Γρανάδας έσβησε βίαια από τη δύναμη των χριστιανικών όπλων. Η ιστορία του Μποαβδίλ, του τελευταίου μουσουλμάνου βασιλιά της Ανδαλουσίας, που η μοίρα τον διάλεξε για να παραδώσει στους χριστιανούς τον παράδεισο των πηγών, των λουλουδιών, των αυλών, των αηδονιών.
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7720-08-3
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βιθέντε Εσκριβά είναι διδάκτωρ της φιλοσοφίας και των γραμμάτων και ανήκει στη λαμπρή μεσογειακή αφηγηματική Σχολή. Οι δύο πρώτες νουβέλες του τον καθιέρωσαν σαν έξοχο διηγηματογράφο. Τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το έργο του "Μιγέλ ντε Θερβάντες". Στον τομέα του κινηματογράφου, οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές. Σαν συγγραφέας και παραγωγός κέρδισε δεκάδες εθνικά και διεθνή βραβεία και αντιπροσώπευσε δύο φορές την Ισπανία στην απονομή των Όσκαρς. Διηύθυνε επιβλητικά τη σειρά "Ρέκβιεμ για τη Γρανάδα", υπερπαραγωγή μεταξύ Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανίας.

Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7720-08-3
Book pages: 
390
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο