Product

Ρεμπέτικο και πολιτική

Product

Ρεμπέτικοι μεζέδες και λιχουδιές

Ρεμπέτικο τραγούδι

Κωδικός:
62594
Description: 

Η αθρόα επανέκδοση ρεμπέτικων τραγουδιών κατά την τελευταία 20ετία σε ιστορικές και νεότερες εκτελέσεις, συνοδευόμενη από μια αφειδώλευτη δημοσιοποίηση παρεμφερούς βιογραφικού και άλλου υλικού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για συστηματικότερη και απαιτητικότερη προσέγγιση του είδους απ' ό,τι συνηθίζεται στους καλοπροαίρετους ερασιτεχνισμούς των συλλεκτών και άλλων συνηγόρων του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η αθρόα επανέκδοση ρεμπέτικων τραγουδιών κατά την τελευταία 20ετία σε ιστορικές και νεότερες εκτελέσεις, συνοδευόμενη από μια αφειδώλευτη δημοσιοποίηση παρεμφερούς βιογραφικού και άλλου υλικού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για συστηματικότερη και απαιτητικότερη προσέγγιση του είδους απ' ό,τι συνηθίζεται στους καλοπροαίρετους ερασιτεχνισμούς των συλλεκτών και άλλων συνηγόρων του. Εν τούτοις, κατά την εκτίμηση του συγγραφέα του βιβλίου αυτού, η αρχή της τρίτης χιλιετίας βρίσκει τη ρεμπετολογία να διαγράφει μια αργή και επισφαλή μετάβαση από την προεπιστημονική φάση στην πρωτοεπιστημονική. Η παρούσα προσπάθεια αποβλέπει στην επιτάχυνση της μετάβασης αυτής, καθιστώντας προσιτούς σε ευρύτερο ελληνόφωνο κοινό τους προβληματισμούς ενός από τους πρωτεργάτες της διεθνούς επιστημονικής βιβλιογραφίας του ρεμπέτικου, σχετικά με τον ορισμό, την πρόσληψη και την επιστημονική πραγμάτευση του είδους.
Subtitle: 
Συμβολή στην επιστημονική του προσέγγιση
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8219-02-7
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Στάθης Gauntlett γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουαλία. Σπούδασε στην Οξφόρδη όπου και εκπόνησε διδακτορικό για την παράδοση και ποιητική του ρεμπέτικου. Το 1974 εγκαινίασε διδακτικά τις Νεοελληνικές Σπουδές στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Από το 1998 είναι τακτικός καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης (Έδρα Δαρδάλη).

Subtitle: 
Συμβολή στην επιστημονική του προσέγγιση
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8219-02-7
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο