Product

Ριζοτόμος

Product

Ρίκι

Ριζώσαμε στην Κομοτηνή

Κωδικός:
67140
Manufacturer: 
Description: 

Είναι μια αφήγηση - οδοιπορικό από τη Μάνη του τέλους του δέκατου όγδοου αιώνα, στην Πόλη και τη Γωνιά της Κυζίκου του δέκατου ένατου και στην Κομοτηνή του εικοστού αιώνα, που μέσα από την ιστορία κάποιων "ανώνυμων" και ταπεινών ανθρώπων, καταδείχνει πως η καθημερινότητα είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τόπο, χρόνο ή θρησκεία. Όλοι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε, αγαπούμε κι αγαπιόμαστε, έχουμε τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές, τις αγωνίες και τα όνειρά μας, τις προσδοκίες και τις αναμνήσεις μας.

21,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Είναι μια αφήγηση - οδοιπορικό από τη Μάνη του τέλους του δέκατου όγδοου αιώνα, στην Πόλη και τη Γωνιά της Κυζίκου του δέκατου ένατου και στην Κομοτηνή του εικοστού αιώνα, που μέσα από την ιστορία κάποιων "ανώνυμων" και ταπεινών ανθρώπων, καταδείχνει πως η καθημερινότητα είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τόπο, χρόνο ή θρησκεία. Όλοι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε, αγαπούμε κι αγαπιόμαστε, έχουμε τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές, τις αγωνίες και τα όνειρά μας, τις προσδοκίες και τις αναμνήσεις μας. Όλα χωρούν στη ζωή μας, μικρή ή μεγάλη, δίνοντάς της ομορφιά και περιεχόμενο. Και χωρούν και μας δένουν μεταξύ μας, εμάς τους απλούς τουλάχιστον ανθρώπους. Μόνο το μίσος δεν χωρά ή τουλάχιστον δεν είναι απαραίτητο.
Subtitle: 
Πόλεμοι, καταστροφές, προσφυγιές, εμφύλιες διαμάχες, κατοχές: Ιστορική και λαογραφική προσέγγιση της νεότερης και σύγχρονης Θράκης και Κομοτηνής
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8256-02-Χ
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζαφείριος Κ. Μέκος (Κομοτηνή, 1937) σπούδασε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δικηγορεί στην Κομοτηνή και συμμετέχει ενεργά στη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, της Εταιρίας Θρακικών Ερευνών, του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής κ.ά. Υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής. Έχει εξειδικευθεί στα προβλήματα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Θράκη, ενώ παρουσίασε τον προβληματισμό του σε ζητήματα νομικής υφής και έδωσε σειρά διαλέξεων πάνω στα θέματα αυτά. Βασικά έργα του: "Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα" (1986), "Φεμινισμός και ανδροκρατία πριν 2.500 χρόνια" (1986), "Ο σύνδικος και τα προβλήματά του" (1988), "Εθνικό σύστημα υγείας" (1988), "Προσεγγίσεις" (δίκαιο και ηθική, ο μουφτής και η ελληνική νομοθεσία, ο πεζογράφος Βάρναλης και η αληθινή απολογία του Σωκράτη, ο όρκος) 1990, "Οι αρμοδιότητες του μουφτή και η ελληνική νομοθεσία" (1991), "Θράκη, συνιστώσες του μειονοτικού προβλήματος" (1995) κ.ά.

Subtitle: 
Πόλεμοι, καταστροφές, προσφυγιές, εμφύλιες διαμάχες, κατοχές: Ιστορική και λαογραφική προσέγγιση της νεότερης και σύγχρονης Θράκης και Κομοτηνής
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8256-02-Χ
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο