Σίσκος, Ευάγγελος Π.

Ο Ευάγγελος Σίσκος γεννήθηκε στην Καστοριά. Σπούδασε διεθνείς οικονομικές σχέσεις στη σχολή Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαίου του Κρατικού Πανεπιστημίου Κιέβου, απ' όπου έλαβε το πτυχίο του (M.Sc.) το 1989. Είναι διδάκτορας των Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής της Ουκρανικής Σχολής Διεθνών Σχέσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου Κιέβου, όπου έλαβε το δίπλωμα (Ph.D.) της Διεθνούς Οικονομίας και των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών Ουκρανίας στο Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων. Ειδικεύτηκε σε θέματα οικονομικών σχέσεων και εξαγωγών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα της Ελλάδας με τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Στο παρελθόν έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος της Μοτορόιλ Ελλάς και άλλων ελληνικών εταιρειών στην Ουκρανία, σύμβουλος εξωτερικών εμπορικών σχέσεων του Εκθετηρίου-Δημοπρατηρίου Γούνας Καστοριάς (Ε.ΔΗ.ΚΑ.) και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γούνας. Το 1997 εξέδωσε στο Κίεβο τη μονογραφία "Ευρωπαϊκή Ένωση και μετασχηματισμός της οικονομίας της Ουκρανίας" στις εκδόσεις Political Thought. Εκπονεί μεταδιδακτορική μελέτη (επί καθηγεσία) για την απόκτηση του τίτλου Doctor of Science (D.Sc.) στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών Ουκρανίας με θέμα "Προβλήματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και η Παρευξείνια Οικονομική Συνεργασία". Το 2011 ανακηρύχθηκε ακαδημαϊκός από την Ακαδημία Οικονομικών Επιστημών της Ουκρανίας.
Έχει διατελέσει αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα διεθνών σχέσεων και μεταπτυχιακών σπουδών (2013-2017 ).
Σήμερα είναι διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΠΜΣ-ΜΒΑ) και ιδρυτικό του μέλος, σε συνεργασία με το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Τερνόπολης της Ουκρανίας.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο