Product

Σαλάτες

Product

Σαλάτες

Σαλάτες

Κωδικός:
145350
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο παρουσιάζει σαλάτες που μπορούν να σερβιριστούν ως απλά ορεκτικά ή συνοδευτικά, αλλά και σαλάτες πληθωρικές, με λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά κρέας ή θαλασσινά. Ενδώστε στην έμπνευση της στιγμής, αυτοσχεδιάστε με τα χρώματα των καλοκαιρινών λαχανικών, μπερδέψτε τις υφές, συνταιριάστε τα αρώματα. Ένα καλοφτιαγμένο και χορταστικό μπολ σαλάτας είναι από μόνο του ένα ισορροπημένο γεύμα, χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, υψηλό σε διαιτητικές ίνες και πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

8,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Το βιβλίο παρουσιάζει σαλάτες που μπορούν να σερβιριστούν ως απλά ορεκτικά ή συνοδευτικά, αλλά και σαλάτες πληθωρικές, με λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά κρέας ή θαλασσινά. Ενδώστε στην έμπνευση της στιγμής, αυτοσχεδιάστε με τα χρώματα των καλοκαιρινών λαχανικών, μπερδέψτε τις υφές, συνταιριάστε τα αρώματα. Ένα καλοφτιαγμένο και χορταστικό μπολ σαλάτας είναι από μόνο του ένα ισορροπημένο γεύμα, χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, υψηλό σε διαιτητικές ίνες και πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Subtitle: 
89 μοναδικές συνταγές
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-482-002-8
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
24χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλανδία και στην Πορτογαλία, σε θέματα πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter (1994-1995). Γρήγορα την κέρδισε η παραδοσιακή μαγειρική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση τριών ολόκληρων γενιών στη γαστρονομία, και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων. Από το 1997 άρχισε να αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ (έως το 1999) είχε τη δική της, μόνιμη στήλη για θέματα διατροφής και γαστρονομίας στην "Καθημερινή" της Κυριακής. Παράλληλα, δίδασκε ελληνική, κρητική και μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων σε σχολές μετεκπαίδευσης άνεργων γυναικών και σε ομάδες αγροτουριστικής εκπαίδευσης. Από το 1999 έως το 2001 εμφανιζόταν στην καθημερινή πρωινή εκπομπή της ΕΤΙ "Χρυσές Συνταγές" και το 2004 στο ΚΡΗΤΗ ΤV, στην εκπομπή μαγειρικής "Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα". Το 2007 ξεκίνησε δική της καθημερινή γαστρονομική εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ με τον τίτλο ((Τι μαγειρεύει ο γείτονας;", ενώ το χρονικό διάστημα 2008-2009 συνέχισε με την ταξιδιωτική και γαστρονομική εκπομπή "Μαγειρέματα"· παράλληλα, είχε τη δική της πεντάλεπτη καθημερινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3. Το πρώτο της βιβλίο, "Τα βρώσιμα χόρτα" (1997), συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικών βιβλίων στη σχετική παγκόσμια βιβλιογραφία. Έκτοτε, έχει εκδώσει πολλά βιβλία γαστρονομίας, εκ των οποίων αρκετά έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά, στα ολλανδικά, στα τουρκικά και σε άλλες γλώσσες. Για το έργο της έχει λάβει ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Gourmand World Cookbook Awards, για το βιβλίο της "Ελλάδα-Τουρκία στο ίδιο τραπέζι", που βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας στον κόσμο. Το 1998 δημιούργησε τον δικό της εκδοτικό οίκο, Myrsini' s editions, ο οποίος ειδικεύεται σε ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις βιβλίων γαστρονομίας. Ταξιδεύει αδιάκοπα σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτοντας και γνωρίζοντας νέες μαγειρικές κουλτούρες και πολιτισμούς και, από το 2004, ασχολείται με τη συγγραφή ταξιδιωτικών-γαστρονομικών οδηγών. Τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε τη διεύθυνση σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού ζαχαροπλαστικής "Γλυκά μυστικά".

Subtitle: 
89 μοναδικές συνταγές
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-482-002-8
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
24χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο