Product

Σατανάς

Product

Σατανικές ορμόνες

Σατανάς

Κωδικός:
133755
Manufacturer: 
Description: 

Οι χριστιανοί πιστεύουν παραδοσιακά ότι ο Σατανάς είναι ο Εωσφόρος, ο εχθρός του Θεού, που, από αλαζονεία, εξεγέρθηκε εναντίον Του κι έπειτα προκάλεσε το αμάρτημα του Αδάμ και της Εύας. Όπως, όμως, δείχνει ο Henry Ansgar Kelly, αυτή δεν είναι η βιβλική απεικόνιση, αλλά ένα σενάριο που επινόησαν οι πρώτοι Πατέρες της Εκκλησίας και έγινε η "Νέα Βιογραφία του Σατανά".

29,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι χριστιανοί πιστεύουν παραδοσιακά ότι ο Σατανάς είναι ο Εωσφόρος, ο εχθρός του Θεού, που, από αλαζονεία, εξεγέρθηκε εναντίον Του κι έπειτα προκάλεσε το αμάρτημα του Αδάμ και της Εύας. Όπως, όμως, δείχνει ο Henry Ansgar Kelly, αυτή δεν είναι η βιβλική απεικόνιση, αλλά ένα σενάριο που επινόησαν οι πρώτοι Πατέρες της Εκκλησίας και έγινε η "Νέα Βιογραφία του Σατανά". Πρέπει, ωστόσο, να αποκατασταθεί η "Γνήσια Βιογραφία" του βάσει της Καινής Διαθήκης, όπου ο Σατανάς διατηρεί τη θέση τού ουράνιου λειτουργού που είχε και στο Βιβλίο του Ιώβ - έχει αναλάβει το καθήκον να κυβερνά τον Κόσμο και συγκεκριμένα να επιβλέπει και να ελέγχει τους Ανθρώπους. Οι μέθοδοί του, ωστόσο, είναι βάναυσες και δόλιες και ο Ιησούς προβλέπει ότι η εξουσία του πρόκειται σύντομα να λάβει τέλος. Ο Kelly ανιχνεύει, επιπλέον, τις μεταγενέστερες εξελίξεις της "Νέας Βιογραφίας": την κληρονομημένη ενοχή της Ανθρωπότητας, την αιχμαλωσία του Σατανά και την τιμωρία των ψυχών στα χέρια του στην Κόλαση. Μολονότι αυτό το προφίλ του Σατανά παραμένει κυρίαρχο, ο Kelly ζητά να επιστρέψουμε στη "Γνήσια Βιογραφία του Σατανά".
Subtitle: 
Μια βιογραφία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6840-01-8
Book pages: 
351
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Henry Ansgar Kelly είναι Επίτιμος Καθηγητής στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες (UCLA). Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα βιβλία: "The Devil, Demonology adn Witchcraft" (1968, 1974, 2004) και "The Devil at Baptism" (1985, 2004). Είναι πρώην διευθυντής του Κέντρου Μεσαιωνικών και Αναγεννησιακών Σπουδών του UCLA, ενώ διατηρεί τη θέση του διευθυντή του περιοδικού του κέντρου, Viator.

Subtitle: 
Μια βιογραφία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6840-01-8
Book pages: 
351
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο