Product

Σελίδες ευτυχίας

Product

Σελίδες ημερολογίου

Σελίδες ζωής

Κωδικός:
106356
Manufacturer: 
Description: 

[...] Ο Κώστας Τσίμας μας ταξιδεύει στα δίσεκτα χρόνια της κατοχής, του εμφύλιου, των διωγμών, της ξένης κηδεμονίας, του μισεμού, των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών με γλαφυρότητα και επεισόδια που δίνουν ανάγλυφη την εικόνα της εποχής, την οποία ο ίδιος βίωσε ως μικρό παιδί, ως έφηβος, ως διωκόμενος, ως μετανάστης, ως αγωνιστής.
Για τους παγκοσμιοκράτες κάθε εμπλοκή σε αμφισβήτηση και αγώνα αποτελούν τρομοκρατία. Όμως αγώνας ενάντια στην όποια τρομοκρατία, καταπίεση ή κηδεμονία είναι δημοκρατικός αγώνας και αποτελεί μετάλλιο τιμής για κάθε συμμετέχοντα.

18,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Ο Κώστας Τσίμας μας ταξιδεύει στα δίσεκτα χρόνια της κατοχής, του εμφύλιου, των διωγμών, της ξένης κηδεμονίας, του μισεμού, των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών με γλαφυρότητα και επεισόδια που δίνουν ανάγλυφη την εικόνα της εποχής, την οποία ο ίδιος βίωσε ως μικρό παιδί, ως έφηβος, ως διωκόμενος, ως μετανάστης, ως αγωνιστής. Για τους παγκοσμιοκράτες κάθε εμπλοκή σε αμφισβήτηση και αγώνα αποτελούν τρομοκρατία. Όμως αγώνας ενάντια στην όποια τρομοκρατία, καταπίεση ή κηδεμονία είναι δημοκρατικός αγώνας και αποτελεί μετάλλιο τιμής για κάθε συμμετέχοντα. Θέλω να συγχαρώ τον Κώστα Τσίμα για το βιβλίο του που σίγουρα αποτελεί μια αξιόλογη μαρτυρία για τη νεώτερη Ελληνική ιστορία και για την πορεία του προοδευτικού κινήματος. [...] Βάσος Λυσσαρίδης
Subtitle: 
Αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8318-23-8
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Τσίμας γεννήθηκε στο Θεολόγο της Θάσου (Ν. Καβάλας). Γιος συνδικαλιστή καπνεργάτη. Έζησε πολλά χρόνια στην Αμερική, όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκησης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (City University New York).
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο επέστρεψε μαζί στην Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974. Το 1981, με την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ). Το 1984 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το 1986 τοποθετήθηκε στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και επεξεργάστηκε στο ν. 1654/1986, για την πολιτικοποίηση της ΕΥΠ. Τον Ιούνη του 1989 εξελέγη Ευρωβουλευτής και παρουσίασε πλούσια κοινοβουλευτική δράση. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά Μέλος της Επιτροπής Πολιτικών και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Σχέσεων της Ε.Ε. με την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (πρώην Σοβιετική Ένωση). Εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σαν παρατηρητής, στις πρώτες εκλογές στην Ουκρανία (1994) και στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στη Ν. Αφρική.
Το 1995 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις εκλογές του Απρίλη 2000 εκλέχθηκε από το λαό της Καβάλας βουλευτής. Τον Ιούλη του 2001, με απόφαση του εκλογοδικείου -για παράλειψη τριών δικαστικών αντιπροσώπων-, παρά την αντίθετη εισήγηση του αρεοπαγίτη εισηγητή κ.Δαμάσκου. ακυρώθηκε η εκλογή του μετά από προσφυγή συνοποψήφιου του στο ίδιο κόμμα.
Έφυγε από τη ζωή στο τέλος του Νοέμβρη του 2005 στην Αθήνα, μετά από αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε κυρίως στο αναπνευστικό.

Subtitle: 
Αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8318-23-8
Book pages: 
329
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο